משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

אי תשלום ביטוח לאומי ע"י המעסיק

אבנ
אבנרי

יש לי הסדר חוב שאני משלם כל חודש לביטוח הלאומי בגין חודשים בעבר בהם לא עבדתי ולא שילמתי. אחד החודשים שביטוח לאומי טוענים שלא עבדתי ולכן חייבו אותי הוא אוקטובר 2008. אני כן עבדתי בחודש הנ"ל, אבל מקום העבודה לא שילם לי משכורת ולא הוציא תלוש שכר (וכנראה גם לא שילם עליי ביטוח לאומי). לפני 12 שנים זכיתי בתביעה נגד המעסיק, והוא חויב לשלם לי משכורת ולהוציא תלוש שכר. אבל עד היום הם לא שילמו לי ולא הוציאו תלוש שכר. לקבל את המשכורת אני כנראה כבר לא יכול כי החברה המעסיקה כנראה כבר לא קיימת.. אבל העניין הוא כזה- פניתי לביטוח הלאומי ואמרתי להם יש לי פס"ד שמוכיח שעבדתי באוקטובר 2008 לכן אתם צריכים להחזיר לי כסף על החודש הזה, ותרדפו אתם אחרי המעסיק שישלם ביטוח לאומי. ביטוח לאומי ענו לי כך: " חובת הוכחה חלה על המבוטח לכן גם אם בידך פס"ד בו מופיע כי עבדת קיים חובת תשלום מעסיק עבור העובד. לכך נועד בית הדין לעבודה , במידה והמעסיק ישלם וידווח עבורך רק אז נוכל לבטל את חובת התשלום". מה אני יכול לעשות במצב הזה?

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

באפשרותך לפנות לבית הדין לעבודה.

RE:RE:
אבנ
אבנרי

לפנות לבית הדין לעבודה- כנגד ביטוח לאומי או כנגד המעסיק?