חלף הודעה מוקדמת וזכאות לדמי אבטלה
שלום רב, לפני כחצי שנה מעסיקי הקודם הוציא אותי לחל"ת. דיווחתי על כך לשירות התעסוקה ולביטוח לאומי וקיבלתי דמי אבטלה. לאחר כחודש וחצי פוטרתי והעברתי את מכתב הפיטורין לביטוח לאומי. לאחר כמה זמן גיליתי שזכאותי לדמי אבטלה נשללה רטרואקטיבית עבור התקופה שבין היציאה לחל"ת לבין הפיטורין, והייתי צריכה להחזיר את דמי האבטלה ששולמו לי עבור תקופה זו. לאחר כמה זמן קיבלתי תשלום חלף הודעה מוקדמת והעברתי את תלוש השכר (שמפרט את התשלום הזה) לביטוח לאומי. לאחרונה התחלתי לעבוד אצל מעסיק חדש ודיווחתי על כך לשירות התעסוקה ולביטוח לאומי. לאחר כמה ימים קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שישולמו לי דמי אבטלה עבור התקופה שקודם לכן נשללה זכאותי עבורה (כלומר עבור התקופה שבין היציאה לחל"ת לבין הפיטורין). זה גורם לי לבלבול רב ולחשש ששוב אידרש בעתיד להחזיר תשלום זה. האם הייתי אמורה לקבל דמי אבטלה באופן רצוף החל מהיציאה לחל"ת עד חזרתי לעבודה (אצל מעסיק חדש), למרות שלאחר מכן פוטרתי וקיבלתי תשלום חלף הודעה מוקדמת? אדגיש שבכל שלב עידכנתי את ביטוח לאומי על השינויים בסטטוס התעסוקתי והעברתי את המסמכים הנדרשים (מכתב יציאה לחל"ת, בהמשך מכתב פיטורין ותלוש שכר של חלף הודעה מוקדמת). כיצד אדע בוודאות אם אני זכאית לתשלום זה, שכאמור, שולם לי בעבר, נשלל ממני ועכשיו שוב שולם? מה עליי לעשות? תודה מראש

שאלתך ארוכה ומורכבת מידי לפלטפורמה זו. בכל אופן, כדי לקבוע תור בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך ולנסות לעשות סדר בדברים אל מול פקיד התביעות.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד