האם רשאי ביטוח לאומי לסרב לטפל בתביעה חדשה לאבטלה
שלום רב, 1. הגשתי תביעה לאבטלה בספטמבר 2019. 2. בעקבות תקנות קורונה הוחלט להאריך לי את תוקף הזכאות שוב ושוב, עד סוף שנת 2021. 3. במהלך השנתיים האחרונות גם עבדתי חלק מהימים בשבוע - ודרשתי אבטלה עבור הימים בהם לא עבדתי - וקיבלתי תשלום על כך. 4. מלא הימים לניצול מבחינתי הסתיימו - לפי התקנות, כבר לפני מספר חודשים (תחילת ספטמבר 2021). 5. ביולי האחרון (2021) פוטרתי - ולפי כל התנאים - מבחינת חודשי אכשרה וכו', אני אמור להיות זכאי להגיש תביעה חדשה. 6. ואז כמובן הגשתי תביעה חדשה, החל מספטמבר, לאחר שפוטרתי ולאחר שגם תמו הימים לניצול. 7. אולם ביטוח לאומי מסרב לטפל בתביעה בטענה שזכאותי עוד מהתביעה הקודמת הוארכה עד סוף השנה, והיא עדיין "חיה" (שלא מרצוני - מתוקף היותי מעל גיל 45), ולמרות שלמעשה לא נותרו כלל ימים לניצול שעליהם אני אמור להיות זכאי לתשלום, אם וכאשר נאחזים באותה תביעה ישנה (מ-2019). 8. בתקנות הביטוח הלאומי ראיתי שתי נקודות אשר אמורות להבהיר כי אני אכן זכאי להגיש תביעה חדשה: א. תביעה חדשה יכולה להיות מוגשת בחלוף 12 חודשים מיום הגשת תביעה קודמת (כאמור, חלפו כשנתיים מאז) ב. " בני 45 ומעלה שצברו תקופה אכשרה (לפחות 6 חודשי עבודה ב-18 האחרונים) והפסיקו לעבוד מ-1.7.21 ואילך, יכולים להגיש תביעה חדשה לדמי אבטלה במקום הארכת הזכאות האוטומטית. כלומר, דמי האבטלה שלהם יחושבו לפי הכנסתם העדכנית, וימי האבטלה החדשים שלהם יהיו ניתנים לניצול במשך 12 חודשים (במקום עד 31.12.21)" שאלתי: האם לפיכך, תשובת הסניף היא שגוייה, בכך שהוא מסרב שוב ושוב בתביעה החדשה, או שיש זכות לביטוח הלאומי משום מה לסרב לטפל בה ? אודה לתשובתך. בתודה מראש.

על פי המתואר בשאלתך באריכות, עולה כי במקרה זה הצדק עם ביטוח לאומי והמבואות אתן ציינת, אינן רלוונטיים למקרה שלך. לצערי נראה שאין מה לעשות במקרה זה.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד