מה הוא התעריף לקבלת קצבאות מביטוח לאומי לאמא חד הורית+ילד אחת
שלום אני אשה גרושה אמא לילדה אחת ונחשבת להורה יחיד עם ילד אחד.אני מקבלת מזונות חודשית לבת שלי בסך של 1000 ש"ח ולי אישית אני מקבלת הבטחת הכנסה בסך של 1600 ש"ח + קצבת ילדים בסך של 160 ש"ח =2760 ש"ח וזה סכום המעל שמותר לי לקבלו כי אני זכאית לפי התעריף שלהם חודשית רק ל-2600 ש"ח ונהיה לי חוב אצלם שבחודש האחרי מנכים לי את זה . הבעיה שהיום קיבלתי פסק דין שאני זכאית להגדלת במזונות בסך של 500 ש"ח ונהיה לי קצבאו כלהלן : 1500 מזונות +1600 הבטחת הכנסה +160 ילדים הכל ביחד זה 3260 .לצערי הרב הודיע לי שהוא הולך לנכות צקצבת הבטחת ההכנסה וזה עקב שאני מקבלת יותר מהתעריך להורה יחיד+ילד ולפי זה אני זכאית לקבלת קצבה מביטוח לאומי חודשים הכל בסך הכל 2750 ש"ח ושזה תעריף של ביטוח לאומי שאני לא יכולה לערער עליו ושזה חוקי שלא ניתן לשלם למישהו מעל המגיע לו ולכן הם נותנים לי סכום המזונות של הבת של 1500 ש"ח +1250 הבטחת הכנסה ,האם זה חוקי וניתן דבר כזה ? האם יש דבר כזו ואיפה אוכל לראות החוק הקובע את תעריפי הקצבאות של ביטוח לאומי לפי כל אחת המצב שלו תעזור לי בבקשה כי אני מרגישה שאני בתסבוכת רצינית , כל חלון שאני ]ותחת בא ביטוח לאומי וסוגר לי את זה כי בנוסף לניכוי שלעיל גם מנכים לי כל חודש הסך של 95 ש"ח בגין מס בריאות .
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד