מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

קביעת פגישה
0778054771
חזרה לפורום

קנס מופרז על עבירת מהירות (לא ממש) מופרזת

ג'ו
ג'וי

שלום מר דויטש, אני מחזיק בידי דו"ח (בכוונה לא כתבתי "קיבלתי" כי עברה למעלה משנה וזה בבדיקה) שהועבר אלי היום 1/2/12 מסוכ' הליסינג בו רכשתי הרכב לפני שנה וחודשיים. מדובר בדו"ח מהירות מופרזת מנוב' 2010 ע"י מצלמה בכביש בינעירוני עם שטח בנוי בו מותר לנסוע 90 קמ"ש. המהירות שנרשמה בדוח היא 117 קמ"ש, 27 קמ"ש בסה"כ המותר (הבנתי שהמצלמה פועלת מ-26 קמ"ש מעל המותר ומעלה, נכון?) בניגוד לתקנה 54 א'. הקנס שנרשם ע"ג הדו"ח הוא - תחזיקו חזק כי אני יודע שזה יפיל מהכסא מי שיקרא זאת הוא 3,000שקל(ובמילים: שלושת אלפים שקל)!!!...ובנוסף, 8 נק'. שאלותיי הן: א. האם מדובר בטעות סופר (אולי בטעות הוסיפו לסכום אפס?...) ב. אם אכן יתבר כי ע"ג הדו"ח מופיעה טעות כלשהי, האם הנני רשאי לדרוש מהמשטרה את ביטולו? ג. מהו הקנס האמיתי שקבוע בחוק (או היה קבוע בסוף 2010) על נהיגה במהירות 27 קמ,ש מעל המותר בדרך בינעירונית בה המהירות המירבית היא 90 קמ"ש? ד. האם יש מצב שגובה הקנס נקבע עפ"י מבצע העבירה? הדו"ח רשום בכלל ע"ש הבעלים של סוכ' הליסינג מכיוון ששם לא טרחו בתאריך הרלוונטי לבצע עדיין את העברת הבעלות על שמי. האם יתכן בגלל שהוא (לכאורה..) עבריין תנועה כבד הקנס בדו"ח הוא 3,000 ש"ח ולא הסכום שקבוע בחוק? ה. מהן הפעולות שעלי לבצע עתה כדי להסב הדו"ח על שמי והאם אחרי שזה יבוצע במפנ"א יחזירו אותו לסכום המקורי או ישאירו אותו על כפל קנס? אציין כי היום, כשנודע לי על הדו"ח, זה כבר 4,500 ש"ח. נמסר לי מסוכ' הרכב שהם כבר ביקשו ממפנ"א לבצע לדו"ח הסבה. בברכה, ג'וי