לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור כהן

מתן השתלבות בביטחה

שלום. בעת נסיעתי מנתיב ימין ביקשתי להשתלב לנתיב השמאלי. הנהג משמאל עצר ונתן לי להשתלב. הנהג לא שם לב שיש לי עגלה נגררת,לאחר שרכבי כבר היה בנתיב השמאלי במלואו והנגרר בחציו,הנהג נסע ופגע בי בנגרר בפינה השמאלית. הבתני מחוקר ביטוח שיש חוק שכאשר הנהג נותן לי להכנס לנתיב שלו, הוא חייב לוודא שנכנסתי עם רכבי במלואו בביטחה. האם זה נכון? איפה אני יכול להדפיס את זה? תודה רבה מראש

עו"ד דודי דויטש

ליאור שלום, תקנה 48(א) קובעת, כי על רכב נעקף להסיט את רכבו עד כמה שאפשר לשפת הכביש כדי לאפשר לרכב העוקף, לעקוף בבטחה, ואסור לו להגדיל את מהירות נסיעתו עד לאחר שהרכב העוקף עבר על פניו. תקנה 50(א) מתייחסת לדרך שאינה עירונית וקובעת, כי על נהג הנוסע בדרך שאינה דרך עירונית לשמור על ריווח מספיק בינו לבין הרכב הנוסע לפניו.... כדי לאפשר לרכב הבא מאחוריו, אשר מהירות נסיעתו עולה על שלו, להיכנס ללא סיכון לאותו ריווח. תקנה 50(ב) קובעת כי רכב... הגורר רכב אחר דינם לענין תקנה זו כרכב אחד. שבוע טוב

עו"ד דודי דויטש

ליאור שלום, תקנה 48(א) קובעת, כי על רכב נעקף להסיט את רכבו עד כמה שאפשר לשפת הכביש כדי לאפשר לרכב העוקף, לעקוף בבטחה, ואסור לו להגדיל את מהירות נסיעתו עד לאחר שהרכב העוקף עבר על פניו. תקנה 50(א) מתייחסת לדרך שאינה עירונית וקובעת, כי על נהג הנוסע בדרך שאינה דרך עירונית לשמור על ריווח מספיק בינו לבין הרכב הנוסע לפניו.... כדי לאפשר לרכב הבא מאחוריו, אשר מהירות נסיעתו עולה על שלו, להיכנס ללא סיכון לאותו ריווח. תקנה 50(ב) קובעת כי רכב... הגורר רכב אחר דינם לענין תקנה זו כרכב אחד. שבוע טוב

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה