סעיף 21 (ב) (1) לת"ת
עו"ד דויטש שלום, קיבלתי לפני כחצי שעה דו"ח על כך שבכביש אלוף שדה בכניסה מרכזית ימינה לרח' הירדן ברמת גן היה תור ארוך של מכוניות. אני הייתי בנתיב האמצעי . אותתי למעבר נתיב ימינה ונכנסתי לתור ההמתנה היות והחלטתי לא להמשיך ישר , אלא לפנות לבסוף לרח' הירדן . שוטר עצר אותו וביקש לרשום לי דו"ח , ששאלתי אותו למה הסביר שזה לא יפה להידחף , ציינתי בפניו שלא נדחפתי , אלא אותתי לפניה ימינה ואף ביקשתי רשות מהנהג שבתור הימני להיכנס. הוא החליט לרשום לי דו"ח . ניגשתי אליו , לידו היה עוד מישהו שכתבו לו דו"ח , הוא התפלא שגם אותי עצרו על אותו מקרה ושאל אותי האם הייתי רוצה שנתאם עמדות יחד ונלך להישפט , עניתי לו שאולי באמת כדאי לעשות זאת , בתגובה ציין השוטר ששמע את השיחה שמבקום לרשום לי 250 ש"ח דו"ח הוא רשם לי 500 ש"ח דו"ח כי השיחה הזו עיצבנה אותו. מה מומלץ לי לעשות במקרה כזה ? אלי.
אלי שלום, ע"פ הודאתך, ביצעת את העבירה שיוחסה לך. גם אם ביקשת רשות להכנס, וגם אם קיבלת, הרי שקיפחת את זכותם של כל הנהגים הממתינים בתור, ללא רשותם. הקנס בגין עבירת קיפוח זכות, ע"פ סעיף 21(ב)(1), הינו 500 ש"ח. יתכן שבתחילה השוטר התכוון לבוא לקראתך ולרשום נגדך עבירה בגין סעיף אחר, הכולל 250 ש"ח בלבד. בהצלחה
שלום רב, מדוע וכיצד עקיפה (ללא העתת התנועה) נחשבת כ"קיפוח זכות" ע"פ סעיף 21(ב)(1)? וכי אסור לבצע עקיפות בכביש מתוקף תקנה זו?
שאלות נפוצות:
אלי כהן
אלה ספיר