דו"ח "חניה כפולה"
דודי שלום, קיבלתי הביתה דו"ח על חניה כפולה. לא זכור לי כלל שחניתי באיזור הזה.ניגשתי לחברת הדס בנתניה כדי לבדוק על מה מדובר וראיתי שיש בידיהם תצלום אחד בלבד של הרכב שלי מקדימה כשאני בתוכו,ולא נראה כל רכב מאחורי.לי נראה שהפקח שצילם את התמונה עשה זאת תוך שאני בתנועה בכלל. שאלתי היא האם יש איזה שהם חוקים שמגבילים את הפקחים? האם תמונה אחת כזו מהווה הוכחה מספקת נגדי? האם הדו"ח אמור להיות 100 ש"ח ולא 250 כמו שקיבלתי? לעניות דעתי כדי להוכיח שאכן חניתי במקום על הפקח להציג שתי תמונות, אחת מקדימה ואחת מאחור ולהצמיד את הדו"ח לחלון הרכב. מחכה לתשובתך תודה רבה.
אמה שלום, כפי שכתבת, יתכן שאינך זוכרת את האירוע, או שפשוט לא שמת לב שהדו"ח נגדך נרשם. לא סביר שפקח צילם אותך בעודך בתנועה, נוהגת לתומך, ורשם נגדך קנס בגין חניה כפולה אסורה. לטענתך, לא זכרת כלל שחנית באיזור, ולהפתעתך – הרכב שלך מככב בתצלום. כלומר אכן היית שם. מובן שיתכן ומישהו אחר השתמש ברכב שלך- רק את אמורה לדעת. חניה כפולה מתייחסת לחניה במקביל לרכב חונה אחר, לא לפניו ולא לאחריו, ולכן אין צורך לצלם אותך מכל הכוונים. התמונה מהווה הוכחה, אם היא מעידה על ביצוע הסעיף בו הואשמת. מנגד, גם פקחים עשויים לטעות. באפשרותך לבקש להשפט ולעמוד על זכותך להוכיח את צדקתך, אולם לא אמליץ לך לעשות זאת ללא ראיות חותכות, ובהסתמך על זכרונך כאמור בלבד. מסיבות שונות, יש ופקח או שוטר אינם מצמידים את הדו"ח לחלון הרכב, וזה נשלח לאחר מכן בדואר. בהצלחה וחג שמח
שלום קבלתי דוח חניה על סך 400 שח שהוגדל מ 250. כשבררתי מה העבירה לכאורה, נאמר לי שחסמתי רכב אחר וצולמתי ממצלמה, חשוב להגיד שנכחתי ברכב באותה העת וחיכיתי לאשתי שתעלה לאוטו. אני לכ קיבלתי את הדוח מאחר ונשלח לחבאת אלדן (רכב חברה) לא ידעתי על הדוח לפני ההכפלה.. מה עליי לעשות? האם העובדה שנכחתי באוטו אמורה לבטל את הדוח? האם העובדה שלא קיבלתי את הדוח בדואר ביכולתי לבטל את ההכפלה של הסכום? תודה מראש