לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נהגת

דוח על תקנה 65 כניסה לצומת

דודי שלום נכנסתי לצומת כאשר היה ירוק, בעודי בצומת התחלף לצהוב, הייתי האחרונה בטור המכוניות, הצומת בדרכ פנוי כך שהיה מאוד סביר מבחינתי לצפות שאעבור בבטחה וללא תקלות את הצומת. אולם המכונית הראשונה בטור האטה וגם אני נאלצתי להאט כדי למנוע תאונה או פגיעה במכונית לפני.וכך נוצר המצב שר מזור הפך לאדום ואני עדיין בצומת. מס מטרים איך עצר אותי שוט ר וטען שעברתי עברה חמורה. הסברתי לו שלא יכולתי לדעת מה יקרה, והוא טען שכמעט היתה תאונה חמורה בגללי. אני לא ראיתי משהו כזה בכלל. ואם כבר היתה תאונה היו נכנסים בי. הוא רשם לי דוח על תקנה 65. 500 שח ו 6 נקודות. לסיום גם אמרתי לו שאני לא מודה בעברה והוא רשם את זה בדוח. כיצד אני יכולה לבטל את הדו או לפחות להמיר לאזהרה. בנוסף עלי לציין שהשוטר התנהג ממש מגעיל ודיבר בצורה דוחה לחבר שנכח איתי באירוע., וניסה לעזור לי.אני 18 שנה נוהגת וזה הדוח הראשון שלי, אני תמיד נוהגת כשורה. העניין מאוד מאוד מטריד אותי. תודה רבה מראש

עו"ד תעבורה דודי דויטש

נהגת שלום, אכן, תקנה 65 אוסרת כניסה לצומת לא פנוי, אלא כאשר ניתן להשלים את החציה במלואה בבטחה, גם אם הרמזור בכוון נסיעתך ירוק. גם אם היו 'נכנסים בך' כדברייך, הרי שהיתה נגרמת תאונה, ובאשמתך, שכן אינך אמורה להיות בתוך הצומת בזמן שהרמזור ירוק לבאים מכוון אחר. נכון שלעיתים קשה לצפות זאת מראש כשאר נכנסים לצומת בטור זורם, אולם על הנהג להיות עירני ולהמנע מכניסה בכל מצב בו עלולה התנועה להתעכב והוא ימצא עצמו תקוע בתוך הצומת לאחר שהרמזור התחלף. על פניו, איני רואה עילה לביטול הדו"ח. המרה באזהרה כפופה להגשת בקשה למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי של המשטרה, טלפון 9666*). היענות המשטרה אינה מובטחת, וכפופה לשיקול דעת. עצם הגשת הבקשה מותנית בשני תנאי סף : א. ותק נהיגה בן 10 שנים לפחות ב. עבר תעבורתי נקי בחמש שנים האחרונות, לפחות. לעניין התנהגות השוטר, הרי שבאפשרותך לפנות בתלונה למח"ש (מחלקת חקירות שוטרים). בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה