ביטול דו"ח בתואנה של אליבי
צהריים טובים דודי! מדובר במקרה בו נטען שנתפסתי מדבר בסלולרי ללא דיבורית. ב"דברי הנהג" כתוב שאמרתי שיש לי ברכב דיבורית ולכן זה לא הגיוני שאדבר בלי דיבורית (גם צילמתי את זה בוידאו, בזמן שהשוטר כתב לי את הדו"ח). לאחר ששוחררתי לדרכי, קלטתי שבדו"ח כתובה שעה שהינה שעתיים וחצי לאחר המקרה בפועל. באותה שעה, שרשומה על הדו"ח (כלומר שעתיים וחצי מאז), הייתי בכלל בעיר אחרת ולמזלי תדלקתי את הרכב (בו נטען שנתפסתי ללא דיבורית). אני בא ואומר שיש לי אליבי - "הנה, כבודו, איך הייתי בתל-אביב (לדוגמא) ונתפסתי ללא דיבורית כביכול, כשבפועל הייתי בכלל בחיפה והנה אני יכול להוכיח לך עם חשבונית תדלוק". האם זה יתפוס ואהיה OFF THE HOOK? מצד שני, השופט יכול לטעון "אז איך קיבלתי לידיים את הדו"ח?" חחח... אולי לבוא ולומר "אם השוטר אינו מסוגל לראות את השעה בשעון היד שמול פרצופו ממרחק של 40 ס"מ - כיצד הוא טוען שהוא יכול לראות אותי ללא דיבורית ממרחק של 50 מטר??", זה יהיה יותר טוב? בבקשה תייעץ לי מה לעשות... נ.ב - עדיין לא קיבלתי זימון למשפט ולא כלום, וזאת למרות שיש לי אישור מסירה ששלחתי ב"בקשה להשפט". האם לאחר שנה, במידה ועד אז לא יגיע לי זימון, אני פטור מכל דין (לפי סעיף 230)?
נהג שלום, כפי שציינת, לאחר שנכתבו בדו"ח דברים מפיך, ולאחר שחתמת על הדו"ח בעת קבלתו, הרי שלא תוכל לטעון טענת אליבי-'במקום אחר הייתי'. בנוסף; כאשר אתה כופר בכתב האישום, עליך לפרט במה בדיוק אתה כופר. במקרה שלך, תוכל לכפור במועד העבירה שלטענתך אינו נכון, אולם לא תוכל לכפור במקום העבירה, שהרי חתימתך מאשרת שנכחת באירוע. כפירה בעצם ביצוע העבירה, תאלץ אותך לנהל דיון הוכחות, בו תיחקר ע"י התביעה המשטרתית, וכן תידרש לחקור את השוטר שרשם נגדך את הדו"ח. הסיכוי לצאת זכאי אינו גדול, ואף נמוך מזה ללא סיוע של עו"ד. לעניין השעה, הרי שהשוטר פשוט יטען שטעה בכתיבת השעה. קורה. תוכל להשתמש בכך במסגרת טיעוניך לעונש. גם אם הזימון יגיע לאחר יותר משנה, התיק לא בהכרח ייסגר. לעניין הערותיך הנוספות- הסבלנות משתלמת. בהצלחה.
דודי, צהריים טובים ידידי. האם תוכל לייעץ לי בנוגע למקרה שלי? מודה לך מראש כמובן, הנהג