לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מזל

עשיתי תאונה ורישיון הנהיגה לא היה בתוקף

לפני כשבועיים עשיתי תאונה בשוגג, הייתי ביחודש 9 להריון ובגלל סחרחורת התנגשתי ברכב שלפניי , העניין הוא שקיבלתי רישיון נהיגה זמני לתוקף עוד מס' חודשים ולכן תכננתי לשלם אותו במועד מאוחר יותר, הסתבר לי שרישיון הנהיגה שלי לא היה בתוקף מזה 3 שבועות ובזמן זה אירעה התאונה , שכחתי לחדש והייתי בטוחה שיש לי זמן זו הפעם הראשונה שאני מחדשת רישיון, האם זו עבירה פלילית , וגם מה קורה מבחינת החובה וצד ה-ג' שלי האם אני מבוטחת?

עו"ד תעבורה דודי דויטש

מזל שלום, נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף הינה עבירה תעבורתית, שהינה עבירה פלילית, אולם היא אינה מופיעה בגליון הרישום הפלילי, כי אם בגליון הרשעות תעבורתי נפרד, שההתייחסות אליו מקלה יותר. בגין אי חידוש רשיון במשך תקופה כה קצרה נהוג לתת קנס, ללא זימון למשפט, אולם לעניין התאונה, הרי שיש סיכוי שיוגש נגדך כתב אישום ותועמדי לדין. הקנס והזימון לדין רלוונטיים כמובן רק אם המשטרה נכחה במקום. תוצאות המשפט תלויות הן בתוצאות התאונה, והן במספר פרמטרים נוספים שיש לבחון. בעניין הביטוח התשובה נחלקת לשניים : לעניין נזקי גוף, הרי שאי תשלום אגרת רשיון הנהיגה בלבד אינו מונע פיצוי. לעניין נזקי רכוש, יתכן מאד שחברת הביטוח תנסה להתנער מחובתה לשלם, אולם מאבק עשוי להניב פיצוי מלא. אל תחמירי עם עצמך. תאונה היא תמיד בשוגג, מכאן שמה- 'תאונה'. בכל שאלה או התפתחות, את מוזמנת לפנות אלי טלפונית ואשמח לסייע לך. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה