דו"ח תנועה ממתדבים בלבוש אזרחי על אופניים
שלום, נסעתי אתמול ביפו כאשר פתאום הקיפו אותי 4 רוכבי אופניים בלבוש אזרחי. דפקו לי על החלון, ביקשו רשיונות ורשמו לי דוח על דיבור בפלאפון בזמן נהיגה (למרות שלא ממש הייתי קורא לזה נהיגה אלא יותר זחילה ב 5 קמש..). הם לקחו את הפרטים שלי ואמרו שאקבל דוח בדואר, ללא שהחתימו אותי על כלום. השאלה שלי היא האם למתנדבי משטרה בלבוש אזרחי בלבד מותר לרשום דוחות תנועה ? ללא נוכחות של אף איש במדים באיזור ?? תודה רבה
תומר שלום, לעניין ביצוע העבירה, אין משמעות למהירות הנסיעה. דיבר בטלפון בזמן נהיגה שלא באמצעות דיבורית אסור ע"פ חוק, בכל מהירות. בניגוד לנוהל המשטרתי המתייחס לאי אכיפת העבירה במצב עצירה, עבירות כאלו עדיין מגיעות אל בתי המשפט, ולכן ראוי להמנע גם מכך. אכן אין למתנדב סמכות לרשום נגדך דו"ח במצב בו תיארת, אולם הוא רשאי, ככל אזרח, לרשום את פרטי הרכב שלך ולדווח למשטרה על ביצוע העבירה. הגם שלא כל המקרים מסתיימים כך, המשטרה רשאית לפעול ע"פ הדווח ולהשתמש בעדות המתלונן. לא הייתי מייחס לכך כל חשיבות טרם שתקבל דו"ח, אם בכלל. בהצלחה.
מדוע בכלל עצרת, פתחת חלון ונתת ניירת לאזרח? מתנדב הנו בתפקיד רק כשהוא על מדים ורשום ביומן הפעילות של התחנה.