לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נוי

שאלה

היום נסעתי עם ילדיי ועצרה אותי שוטרת היא שאלה אותי אם אני יודעת למה היא עצרה אותי ועניתי בשלילה. השוטרת ולבושה במדי משטרה וטענה כי שוחחתי בנייד, ואמרתי לה שלא שוחחתי וכי הנייד מונח ליד, היא לקחה את רשיוני ורשיון הרכבניגשה לרכבה ברכב היה עוד בחור לבוש בגדי בצבעי מג"ב. היא רשמה את הפרטים בדף עם טבלה ובו עוד פרטים של עוד נהגים. מסרה לךי את הרישיונות ואמרה לי בפעם הבאה שתי ידיים על ההגה כי אנחנו לא יודעים מה נעשה ברכב. היא לא מסרה לי דו"ח ביד ולא נתנה לי לחתום על כלום. יש לי 18 שנים רישיון וזו פעם ראשונה שאני נעצרת ע"י ניידת אפילו אף פעם לא בדקו לי רשיונות ואני נוהגת המון. השאלה שלי היא אם לא קיבלתי כלום ליד, האם היא יכולים לשלוח לי דו"ח הביתה? אני הבנתי שהיא הבינה שבאמת לא השתמשתי בנייד, אני מקווה שלא אופתע ואקבל דו"ח הביתה. תודה מראש

עמית

לדעתי, הסירי כל דאגה מעל לבך, לא ישלח לך דו"ח. בעקרון, השוטרת יכולה להעביר את הפרטים לאגף התנועה, לרשום מזכר ושם יהפכו אותו לדו"ח. במקרה שלך, נראה לי כי השוטרת "רק עשה רוח חמה"[(בכל זאת יום שרבי היום ;-)].

עו"ד תעבורה דודי דויטש

עמית שלום, על פניו נראה כי השוטרת לא רשמת נגדך דו"ח, ואף לא אזהרה, אלה רק 'הזהירה אותך' באופן לא פורמלי. הרווחת. עקרונית, אכן שוטר יכול לרשום את פרטייך ולדאוג למשלוח דו"ח בדואר. בהצלחה.

נוי

ראשית תודה על התשובה המהירה. מדברייך עולה כביכול ש"עקרונית, אכן שוטר יכול לרשום את פרטייך ולדאוג למשלוח דו"ח בדואר". דבר זה הדאיג אותי מאוד, הרי מדובר בנושא שקשה להתמקח ולהוכיח אותו אם רוצים בבית משפט, בגלל שזה "מכת מדינה השיחות בנייד". אבל האם אדם שמואשם ולא נרשם לו דו"ח בו במקום בו הוא חותם עליו או רואה מה נרשם בדו"ח ויכול להגיב או אפילו לסרב... האם אותו אדם לא אמור להתבשר מראש בידיעה שיישלח לו דו"ח הביתה???? הרי זה מעלה את השאלה על הקלות הבלתי נתפשת לאישום זה שהרי כל שוטר יכול להאשים באישום כזה כי עדיף לשלם ולספוג את הניקוד כי במילא שופט יאמין לשוטר כי שוב זו "מכת מדינה". אם אכן אני רוצה להסיר דאגה מליבי כיצד ומתי עליי לברר את הדבר האם נרשם לי או לא דו"ח? שוב תודה

עו"ד תעבורה דודי דויטש

נוי, אם ירשם לך דוח, הרי שתקבלי הודעה הביתה. בנוסף, את יכולה לפנות למרכז פניות נהגים בטלפון 9666* ולברר לפי מס' ת.ז. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה