לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קרן

הזמנה למשפט - אי ציות לתמרור 301

עם הגעתי לצומת T שבצידו הימני מוצב תמרור 301 האטתי ובדקתי שהדרכה פנויה ואפשר לפנות שמאלה לכיוון החניה. עם יציאתי וכמעט השלמה של החניה הגיחה ניידת משטרה במהירות מכיוןימין של רכבי ובכדי לא להיפגע האצתי את הרכב (מציין שכבר הייתי במרחק של 10 ס"מ מסיום החניה) וחניתי. לפתע ניגשה אלי שוטרת (חשוב לציין שרכב המשטרה חנה בעצירה מוחלטת בחניה ) ושאלה אותי האם אני יודעת מה עשיתי? תשובתי הייתה שמנעתי תאונה היות והם יצאו מחניה מבלי להסתכל ונסעו מהר ובכדי למנוע תאונה האצתי את רכבי לחניה... ואז היא שאלה אותי האם יש לי רשיון נהיגה? (חשבו לציין שאני בת 22 ללא עבירות תנועה ונראת כבת 16 !!!!) השוטרת (חיילת) ניגשה לשוטר "סיפרה" לו את שאמרתי ואז נקראתי אליו ובמשך 40 דק' התייחס אלי כילדה מפגרת וכאשר אמרתי לו שאני לא ילדב אלא בת 22 ושיתייחס אלי כבוגרת השתנה "מצב" רוחו ובמשך כ- 40 דק' התנהג בזלזול ובסיכומו של דבר אמר שהוא מזמן אותי למשפט ובמשפט נראה האם השופט יאמין לה ולא לשוטר?! ראשית אני מבינה שאילולה הייתי פותחת את הפה הכול היה ניגמר בלי הזמנה למשפט, אך, האם שוטר הוא מורם מעם ויכול לדבר ולהצנהג לאזרח בצורה מזלזלת ומעליבה). לסיכמו אני ציתתי לתמור השוטר יצאה מחניה ללא ששם לב שרכב נוסע האם אני צריכה להיות הקורבן? ב

עו"ד תעבורה דודי דויטש

קרן שלום, יש להפריד בין התנהגות השוטרים לבין ביצוע או אי ביצוע העבירה מצידך. לעניין התנהגות השוטרים, באפשרותך להגיש נגדם תלונה ואין לכך כל קשר לביצוע העבירה בה הואשמת. בדרך כלל, ההתנצחות עם שוטרים אינה משתלמת. בהחלט יתכן שההתנצחות החמירה את מצבך ושאלמלא כן היית זוכה לקנס בלבד. לעניין העבירה, אכן יקשה עלייך להוכיח את טענתך במשפט, שכן מדובר במילה שלך מול מילה של שני שוטרים. על פי רוב, בית המשפט נוטה לקבל את גרסת המשטרה, שכן זו עבודתה וחזקה שאינה נטפלת לאזרחים תמימים ללא סיבה. מובן שאם יש בידך ראיות המפריכות את טענת המשטרה, הרי שתוכלי לנהל הליך הוכחות וצורך הצגת טיעונייך המשכנעים, אולם הדבר אינו פשוט, וקשה עוד יותר בכוחות עצמך. כ"כ מדובר בסוגי עבירות אשר בגינן יש לאחרונה נטייה להחמרת ענישה. בבתי המשפט מופיעים מידי יום אזרחים רבים הטוענים לחפותם, אולם רובם המכריע כושל מלהוכיח טענותיו, ונמצא אשם בדין. את מוזמנת לפנות אלי באופן אישי, ואפרט בפנייך ללא עלות לעניין האפשרויות העומדות בפנייך. בהצלחה.

קרן

היות ולא היו לי מעולם עבירות תנועה האם ניתן להמיר את ההזמנה למשפט + 10 נקודות, להזהרה או קנס?

עו"ד תעבורה דודי דויטש

קרן, הזכות לבקש המרה באזהרה כפופה לשני תנאי סף מצטברים: הראשון- ותק נהיגה בן 10 שנים ומעלה. השני- 5 שנים אחרונות ללא כל עבירת תנועה. ע"פ גילך אני מסיק בוודאות שלפחות בקריטריון הראשון את לא עומדת, ומכאן שאינך זכאית להמרה באזהרה. בשולי הדברים אזכיר, כי גם מי שעומד בקריטריונים במלואם אינו זכאי להמרה באזהרה באופן אוטומטי, והיענות המשטרה לבקשה כפופה לשיקול דעתה בכל מקרה ומקרה. בהצלחה.

עמית

אין בדברי הבאים בכדי לרפות את ידיך או לטעון כי לא פעלת נכונה, אך ע"פ תגובתך הראשונה לשוטרת יש בה משום הודיה בדבר העברה לכאורה שבצעת. "האצתי את הרכב ע"מ למנוע תאונה" - בדברים אלו מתקיים יסוד העברה של חוסר זהירות ואי מתן ז"ק. אם דבריך אלו נרשמו בדו"ח, יקשה עליך עד מאד להוכיח חפותך.

קרן

בדוח רשום אי ציות לתמרור 301 ואי מתן מן זכות קדימה לרכב ללא ציון איזה רכב ! דבר חשוב להגיד שרכב המשטרה חנה חניה, עצירה מוחלטת (בחניה לא מוסדרת) ללא אורות!!!(המתין לשוטרת שתצא ממרכז החנויות) רק לאחר שודאתי ב- 100 אחוז שאין רכבים באים מימין ומשמאול נסעתי לכוון החניה שהינה הצד השני של הכביש כאשר הגעתי לחניה רכבי כבר היה 90 אחוז במפרץ החניה ראיתי את רכב המשטרה (לא עברו באזור אף רכבים אחרים) מגיע מימין במהירות וללא אורות !!! ובכדי למנוע פגיעה בחלק האחרוי של רכבי האצתי(טיפה. חשוב לציין שרכב המשטרה יצא מהחניה במהירות וללא אורות!!! והוא זה שלא שם לב לרכבי שמתחיל לחנות! תגבותי לשוטרת שנסעתם במהירות וללא אורות ולא הבחנתם בי כנראה היא זו שגררה לסדרת החינוך שהשוטר (ולא השוטרת) העביר אותי במשך 40 דקות כן 40 דקות כאשר תחקר אותי לגילי לא האמין שאני בת 22 למרות הצגת התעודות,מעשי בשטח , למעשי בחיים, מדוע הגעתילאזור וכ"ו שאלות לא רלוונטיות למקרה, כולל צורת התיחקור שלו והצורה המזלזלת שבה דיבר ולסיום חיפש בכול הספרים כן היו לו 4 ספרים את העבירה הכי חמורה (כך אמר)בכדי לללמד אותי. עוברי אורח שהיו באזור האירו את תשומת ליבו שהוא אשם ובתור "תודה" אמר שבכוונה הוא מגיש אותי למשפט ושהשופט בין כו וכו לא יאמין לי תמיד מאמינים למשטרה (וצחק וגיחך)ולסיום קינח באמירה "תגישי את הדווח לאחותך כמתנת יום הולדת!!!" כן זו התנהגות המשטרה במדינה שלנו !!! ראשית גם באם עברתי עבירה דבר לא היה הדבר לא מצדיק שלובש מדים איש חוק מרגיש כאילו הוא אלוהים ויכול לעשות מה שהוא רוצה!ולסיום בדווח מצוין לבטל את הדווח של...

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה