דוח חניית נכים
קיבלתי דוח כאשר העמדתי את הרכב בחניית נכים של בית הספר בחופשת הקיץ. בבית הספר מתקיימת קייטנה בחופשת הקיץ (אני מורה בבית הספר) העמדתי את הרכב בחניית נכים השייכת לבית הספר לשם הורדת ציוד למשך -3-4 דקות. לאחר שחזרתי להחנות את הרכב במקום אחר ניגש אלי אדם עם בגדי ספורט ודרש את רישיונות הנהיגה שלי פתח את דלת הרכב ובכח ניסה להוציא אותי מן הרכב. הוא החל לצעוק שהוא רוצה לראות רישיונות ואני סרבתי מיכוון שלא ידעתי מי האדם שעומד מולי. מיותר לציון שמאד נלחצתי הייתי בטוחה שמדובר בגנב רכבים או סתם אדם משוגע מן הרחוב. האדם לא הציג עצמו כשוטר ולא הציג בפני כל תעודה מזהה שהוא שוטר. באותו זמן היתה התקהלות גדולה של אנשים שהתברר בסופו של דבר שהם שוטרים שבאו לאימון בבית הספר בו אני מלמדת. ברצוני לדעת האם לדוח שניתן יש תוקף? והאם ישנו סיכוי שדבריי יתקבלו בבית המשפט?
שלום קרן, החניה בחניית נכה אסורה על מי שאינו נושא תו נכה מתאים, בכל זמן, בכל מקום, לכל מטרה, ולכל משך זמן - גם לדקה אחת. ע"פ הודאתך, הרי שביצעת את העבירה, ומכאן שהדו"ח כשר. לצורך הכרעת הדין, בית המשפט מתייחס לעבירה באופן הצר ביותר, קרי- עצם ביצוע העבירה, ללא התחשבות בנימוקים, טובים ככל שיהיו. האם ביצעת, או לא ביצעת. כאמור - הנך מודה שביצעת, ומכאן שסביר שתורשעי. בשלב הטיעונים לעונש, תוכלי לשטוח בפני בית המשפט את שלל נימוקייך כטיעונים להקלה בענישה. נימוקייך עשויים להשפיע באופן מסוים להקלת העונש, אולם הדבר אינו מובטח. לעניין התנהגות השוטר, הרי שבאפשרותך לפנות למשטרה בתלונה, אולם אין לדבר כל השפעה עלייך לעניין ביצוע העבירה או העונש. בהצלחה.