לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסף

בירור בנוגע לפסילת רישיון נהיגה

יש לי פסילת רישיון נהיגה מזה שנתיים בעקבות כמה עבירות אשר נשפטתי עליהם בארבעה בתי משפט שונים . סה"כ זמן הפסילה הכולל של כל המשפטים עומד על כשש שנים, כך שעוד לא רציתי את מחצית העונש . כרגע אני סטודנט, ודי קשה לי להתרוצץ בתחבורה ציבורית . הרישיון שהחזקתי היה תקף לרכב וגם רכב דו-גלגלי, וכל העבירות אשר נפטתי בגינן היו בנהיגה עם רכב . השאלה היא אם אוכל להגיש בקשה להחזיר את הרישיון לרכב דו-גלגלי ? איך מתבצע התהליך ?

עו"ד תעבורה דודי דויטש

יוסף שלום, בזמנו אכן ניתן היה במקרים מסוימים לסווג את הפסילה, כך שתחול רק על רכב פרטי. היום המצב יותר מורכב, והמקרים בהם הדבר אפשרי מועטים. אף שמדובר בפסקי דין חלוטים(סופיים) אשר לא ניתן לשנותם, עדיין ניתן לפנות בבקשה לבית המשפט לסווג את הפסילה, אולם היענות בית המשפט (והתביעה) דורשת טיעונים כבדי משקל וקיצוניים. בשולי הדברים אוסיף, כי חשוב לוודא שבוצעה הפקדה כראוי בכל אחד מהתיקים, שכן אחרת, יתכן שהפסילות, כולן או חלקן, לא יסתיימו במועדן, ולפיכך- תקופת הפסילה הכוללת עלולה להתארך מעבר לשש שנים. בכל בעיה בנושא, אתה מוזמן ליצור קשר ואשמח לסייע לך ללא עלות לעניין האפשרויות העומדות בפניך. בהצלחה. www.traf.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה