לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נטע עמית

כפירה באשמה + עדות במשפט תעבורה

שלום, אני נאשם בעבירת תנועה קלה שלטענתי לא בצעתי. במקום לשלם 500 ש"ח קנס ולקבל 6 נקודות (אין נקודות לחובתי), בחרתי להישפט. אני חיפאי, העבירה הנטענת נעברה ברמת גן, בית המשפט בת"א, מועד המשפט ב-18.2.2013. שאלותי: 1. מתי לשלוח בדואר רשום את הכפירה באשמה? לאן לשלוח? האם יש נוסח סטנדרטי או טופס? 2. אני מבקש לזמן את אשתי כעדת הגנה. האם ישנה דרך לעשות זאת מלבד במזכירות בית המשפט? אם לא, האם זה חייב להיות בת"א? מתי? האם עלי להפקיד בידי מזכירות בית המשפט "הוצאות עד"? במזומן או בהמחאה? 3. אני מבקש להעיד במשפט - האם זה אפשרי? (קראתי שנאשם יכול להעיד לזכותו רק במשפט אזרחי)אם לא, כיצד אמסור את גירסתי? אם כן, האם גם אני חייב להרשם כעד הגנה במזכירות בית המשפט? תודה!

עורך דין תעבורה דודי דויטש

נטע שלום, היות והמשפט מתקיים לבקשתך, הרי שיש להניח שאתה מעוניין להתגונן, להעלות טענות, ולהפריך את ראיות התביעה. לשם כך, עליך להופיע לדיון ההקראה אליו זומנת ובו להשיב לאישום, קרי- להודות או לכפור. במעמד זה, ולאחר שתכפור, תוכל להכריז בפני בית המשפט מיהם עדיך ולבקש לזמנם לדיון ההוכחות שיקבע למועד מאוחר יותר. בדיון ההוכחות תידרש לחקור את עדי התביעה, בהם השוטר ושאר עדי התביעה. כ"כ, תוכל להעלות לדוכן את עדיך שלך, והם יחקרו ע"י התביעה. המשפט מתקיים באיזור ביצוע העבירה. במקרה שלך- בית המשפט ברחוב שוקן 25 בתל-אביב. אינך נדרש להפקיד כספים מראש. אם תורשע ויגזר עליך קנס כספי, תידרש כמובן לשלמו עד המועד שיקבע בגזר הדין. במשפט פלילי אי אפשר לכפות עליך להעיד, שכן אתה עלול להרשיע את עצמך. זכותך להוות עד הגנה, אולם אז אתה חייב להעמיד עצמך גם לחקירה נגדית מטעם התביעה, ובכך כאמור אתה מסתכן בהרשעה עצמית. חשוב להבין כי מדובר בפרוצדורה משפטית שאין להקל בה ראש. בניגוד לנהוג לחשוב, זיכוי אינו מובן מאיליו, גם אם לדעתך יש בידך ראיות 'מעולות'. להרשעה הניתנת בבית המשפט לאחר שביקשת להישפט מיוזמתך יש מגוון השלכות. המדיניות הנוהגת היא להכביד בענישה במקרה זה, וכן אתה חושף עצמך לסכנות נוספות. לעיתים, הגשת בקשה להישפט מבלי להיות מודע לכל ההשלכות מתבררת כטעות מרה. יתכן מאד שכדאי לך להיעזר ביצוג עו"ד, או לפחות לקבל יעוץ והכוונה משפטיים. בהצלחה, וחג שמח. www.traf.co.il

נטע עמית

תודה על התגובה המהירה. באתר הרשות השופטת נכתב: "נאשם רשאי להודיע בכתב לבית המשפט על כפירתו באשמה ולבקש להזמינו למועד שמיעת הוכחות". (elyon1.court.gov.il/heb/info/choveret/taavura.htm) טכנית, כיצד מתבצע ההליך? האם ישנו טופס מיוחד לכך, או שמא יספיק מכתב רשום אל בית המשפט עם מלוא הפרטים? ובמקרה כזה, בו אני כופר בכתב ואינני מתייצב להקראה, כיצד אני מודיע לבית המשפט על העדים אשר ברצוני לזמן? שוב תודה, --נטע נ.ב. אני ער לסבירות גבוהה להחמרה בעונש במקרה הרשעה, אבל כיוון שהעבירה היא מסוג ברירת-קנס (6482 - יציאה מצומת שלא בכיוון החץ) אני משער שהחמרה תתבטא בקנס גבוה יותר ותו לא, בפרט לאור גליון הרשעות רזה מאוד על פני 43 שנות נהיגה. אני בעל אמצעים סבירים ומוכן להסתכן, וזאת כיוון שלא בצעתי את העבירה הנטענת - כך נרשמה גם תגובתי בדוח השוטרת - ולדעתי יש בידי הוכחה סבירה לכך. הודאה בעבירה שלא ביצעתי כדי להחליק את העניין היא, לטעמי, התנהגות אזרחית פסולה. אגב, האם ניסיונך מורה שהגשת בדיקת פוליגרף שלי ושל העדה, ממכון מוסמך, מרשימה את בית המשפט? (עלות הבדיקה כפולה מן הקנס...)

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה