לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טלי נ.

דוח לא מוצדק

שלום רב, לפני מספר ימים עצרה אותי שוטרת על אי עצירה בעצור. דבר שלא היה נכון. הסברתי לה שעצרתי עצירה מוחלטת 4 גלגלים לפני הקו ואז התקדמתי ע"מ לקבל שדה ראייה. משראיתי שהכביש פנוי נסעתי ואז כאמור עצרה אותי. הסברתי לה שאם אכן הייתי עבריינית תנועה לא הייתי לוקחת סיכון בצומת הזו שרק שבועיים לפני נסעתי בה אחרי הבוסית שלי והיא קיבלה שם דוח כזה בדיוק. נסיתי לברר באזור האם ישנה מצלמה שצילמה אותי עוצרת אך לצערי לא הצלחתי למצוא. אני מאוד מאוד מתלבטת. מצד אחד- שלמי את הכסף וסעי לשלום אך מצד שני חורה לי מאוד כי כן עצרתי בוודאות וכאן כאילו אני מודה בעבירה שלא ביצעתי. מה לעשות? האם יש לי סיכוי בבית משפט או האם לוותר? תודה רבה מראש

עורך דין תעבורה דודי דויטש

טלי שלום, מצבך טוב יחסית, שכן מדברייך אני למד שאת מבינה את מאזן הסיכויים והסיכונים. וזו ההתחלה הטובה ביותר. בבית המשפט אין רלוונטיות לעובדת העצירה, אלא רק למידת יכולתך להוכיח שעצרת. אם לא תוכלי להוכיח זאת במידה משכנעת, וזה לא קל, הרי שמדובר בגרסתך מול גרסת השוטר, ועל פי רוב גרסתו עדיפה בעיני בית המשפט. אם תתעקשי להלחם על חפותך, הרי שסיכוייך להצליח תלויים ביכולותייך המשפטיות, שכן ניהול הליך משפטי כזה מצריך ידע וניסיון לא מבוטלים, ובמיוחד בהיעדר ראיות קונקלוסיביות כגון תיעוד מצולם. מכאן שאם אינך בקיאה בדיני התעבורה, רצוי להעזר בעו"ד מתאים, או לוותר על ההרפתקה. מובן כי יצוג של עו"ד כרוך בעלויות, ועלייך לשקול באופן סובייקטיבי את הכדאיות הכלכלית. שמירה על עקרון עשויה להיות יקרה. בנוסף, מומלץ מאד לשקול את הכדאיות גם בהקשר לניקוד הרשום לחובתך במשרד הרישוי ולהשפעת הניקוד הנוסף בגין דו"ח זה, הנע בין 4 ל-10 נקודות, תלוי בסעיף המדויק בו הואשמת. צבירת ניקוד מחייבת אותך באמצעי תיקון שונים, ביניהם קורסים (נהיגה מונעת) ושלילה בת 3 חודשים. לכן, אם כבר רשומות לחובתך נקודות, יתכן שכדאי להשקיע לא מעט משאבים ע"מ לצאת מהסיפור ללא ניקוד נוסף העלול לרדוף אותך לאורך זמן רב. בכל שאלה נוספת, את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואכוון אתך ללא עלות. בהצלחה, ושנה טובה. www.traf.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה