רכב על שמי נתפס במצלמת מהירות בזמן שהייתי בחול
רכב הרשום על שמי נתפס במצלמת מהירות . הרכב רשום על שמי בלבד ,עם כי נוהגים בו עוד בני משפחה. בזמן בצוע העברה כביכול ,שהייתי בחול לצרכי עבודה ויש לי אישור יציאה מהארץ באותו זמן. בדוח של המצלמה נרשם שאם אני לא נהגתי עלי לתת הצהרה של אדם אחר שנהג. מכוון שאני יכול להוכיח ב"וודאות" שאני לא יכולתי לבצע את הנסיעה עקב שהייתי בחול ,האם האם אני מחוייב לתת הצהרה של אדם אחר? האם לחילופין אני יכול לטעון שאני לא יודע מי נהג?
משה שלום, היות והנך הבעלים הרשום של הרכב, הרי שמכח חזקת הבעלות אתה הוא הנושא באחריות לכל הנעשה ברכב ובהקשר לו. כחלק מאחריותך זו, אתה נדרש לדעת מי משתמש ברכב בכל עת. היה ולא תוכל להצביע על הנהג בפועל, הרי שהאחריות עליך, גם אם שהית בחו"ל. היה ודיווחת על גניבת הרכב באותו מועד או בסמוך לו, הרי שעומדת לך טענת הגנה העשויה להסיר ממך את האחריות שכן במועד ביצוע העבירה לא היה הרכב בחזקתך וזאת ללא רשותך וללא ידיעתך. בהצלחה ושנה טובה.
ראשית ברצוני להודות על התשובה המהירה הברורה והחד משמעית. אם הבנתי נכון אז מה שאתה אומר לי, זה שאני יכול לקבל עונש על עבירה שבוודאות לא אני בצעתי(כי שהיתי בחול) ורק בגלל שאני אחראי לרכב ,אני אשא בעונש על העבירה, כל עוד לא אצביע על אחראי אחר? שנה טובה
ראשית ברצוני להודות על התשובה המהירה הברורה והחד משמעית. אם הבנתי נכון אז מה שאתה אומר לי, זה שאני יכול לקבל עונש על עבירה שבוודאות לא אני בצעתי(כי שהיתי בחול) ורק בגלל שאני אחראי לרכב ,אני אשא בעונש על העבירה, כל עוד לא אצביע על אחראי אחר? שנה טובה
אכן. 'חזקת הבעלות' מניחה שהבעלים הוא המבצע או לחילופין יודע מי ביצע, שכן לא סביר שאדם מחזיק ברכב ואינו יודע מה נעשה בו, למה הוא משמש, ואת מי. מה אם יתבצע ברכב מעשה פלילי, שוד, דריסה...? בהצלחה. www.traf.co.il
שאלות נפוצות:
אלי כהן
אלה ספיר