לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיל עזרא

חוק נהג חדש

שלום, רציתי לדעת אם החוק החדש שניתן להוציא רישיון בגיל 19 ו9 חודשים יכנס בינואר 2013 ? הוא עבר קריאה שלישית ?

עו"ד תעבורה דודי דויטש

שלום גיל, כפי שנקבע ברשומות ביום 1 באפריל השנה, תיקון החוק כאמור המתייחס לגיל המינימום לקבלת רשיון נהיגה לרכב פרטי (תכנית רישיון הנהיגה המדורג) אכן יכנס לתוקף ביום 01/01/2013. ע"פ התיקון, ירד גיל קבלת רשיון נהיגה לרכב פרטי ל-16 ו-9 חודשים, בעוד הגיל המותר להתחלת לימוד הנהיגה ישאר לעמוד על 16 וחצי. יש לשים לב לשינוי נוסף הכלול בתיקון החוק, לפיו תוארך תקופה הנהיגה עם מלווה מבוגר לששה חודשים (לעומת 3 חודשים כיום). בשלושת החודשים הראשונים- בכל שעות היממה, ובשלושת החודשים הנוספים- רק בשעות הלילה ( מהשעה תשע בלילה ועד השעה שש בבוקר שלמחרת). בתום תקופת הליווי יחתום הנהג החדש על תצהיר המאשר כי ביצע 50 שעות ליווי לפחות, מהן לפחות מחצית בשעות היום ומחצית בשעות הלילה. בהצלחה ושנה טובה. עו"ד תעבורה דודי דויטש www.traf.co.il

עקיבא

שלום לכולם. רציתי לשאול מכיון שהתחלתי ללמוד נהיגה לפני שנכנס החוק לתוקף האם החוק יחול גם עלי? אני לא רוצה בחוק החדש כיון שבעשרים ותשעה לדצמבר יש לי יומולדת 17 ואם החוק יחול עליי זה סתם יגרום לי הארכת תקופת המלווה. לכן אני רוצה לעשות טסט ע"פ תאריך עברי שהוא קודם לתאריך הלועזי האם אני רשאי?

עמית

טעות סופר - 16 ו-9 ח'. כן. החוק עבר בקריאה שלישית ונרשם ברשומות ב-1.4.12. חוק זה יכנס לתוקף ב-1.1.2013. חתימה טובה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה