לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
moran

דוח משטרה

אמי קיבלה דוח ע"ס 250 שח. לפי משטרת ישראל עצרה את הרכב באופן שיש בו משום הפרעה לתנועה. העובדות הן כאלה: אמי באה לאסוף אותי לאחר ניתוח בעין (לא לייזר, אלא ניתוח יותר מסובך). היות וקיבלתי זריקת טשטוש וגם הייתי חבושה בעין, לא יכולתי ללכת בכוחות עצמי ולמרחק גדול. לכן אמי עצרה לשתי דקות את הרכב עד שבן זוגי הביא אותי מהכניסה של הבנין לרכב. הרכב עמד במקום אסור אך לא הפריע לתנועה. רכב נוסף עמד מלפניה וגם הוא לא הפריע (יש לי תמונות). אמי ניסתה לשווא להסביר את המצב לשלושת (!) השוטרים שהיו בניידת. יותר נכון, לשני שוטרים כשלמעשה השוטרת השלישית הלכה לניידת לרשום את הדוח בטרם שמעה כל הסבר מצד אמי. שני השוטרים ממש התחצפו לאמי. אחד מהם אמר לה שגם הוא עבר ניתוח לייזר וזה שום דבר. להזכירכם עברתי ניתוח הרבה יותר מלייזר והייתי ממש מטושטשת. אחרי שכביכול הקשיבו להסברים שלה, אמרו שזה מאוחר מידי כי הדוח כבר נרשם. שלחתי בקשה לביטול הדוח עם כל ההסברים ובתשובה קיבלתי: "גרסתך סותרת את גרסת השוטר עורך הדוח ומקומה להתברר בבית משפט". שאלתי היא האם יש טעם ללכת עם זה לבית משפט?

עו"ד תעבורה דודי דויטש

מורן שלום, החוק מציין פעולות האסורות לביצוע ומגדיר אותן כעבירות. מרבית עבירות התעבורה נכנסות בגדר 'אחריות קפידה', שמשמעותה בפשטות, שאין כל צורך להתחשב בנסיבות ביצוע העבירה, אלא רק לעצם הביצוע. כלומר- האם עברת או לא עברת את העבירה. שחור לבן. הסיבות אינן משנות מבחינת החוק, שהרי לכל אחד יש סיבה טובה. רבים עוצרים רק לרגע, ולכל הבאים בשערי מרפאה יש עניין רפואי, שלדעתו אין דחוף ממנו. לכן, מבחינת החוק היבש, הרי שהודית שעצרתם במקום אסור, ולפיכך, הרי שעברת את העבירה. לעניין מידת ההפרעה לתנועה, הרי שהדבר נתון לפרשנות, ואף פרשנות זו, אין בה כדי להכשיר את העבירה בביצועה כבר הודית. כדברי תגובת המשטרה, אכן באפשרותך להעלות את כל הטענות בבית המשפט, אולם אל לך לחשוב כי הדבר קל. בתי המשפט נוטים על פי רוב להעדיף את גרסת המשטרה על פני גרסת הנאשם, אלא אם ברשותך ראיות ממשיות, צילום, הקלטה, או עדות של עדים ניטראליים התומכת בגרסתך, שכן אז הראיות התומכות עשויות להקל את מלאכתך. גם ללא ראיות תומכות חזקות כאמור הדבר אפשרי, אולם לא בקלות, וספק גדול אם תוכלי לעשות זאת ללא סיוע של עו"ד. בהצלחה. חג שמח ושנה טובה. www.traf.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה