לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נועה

הוצאת רשיון

כיצד עובד החוק החדש של קבלת רשיון מגיל 16 ו9 חודשים? ומתי יכנס?

נועה

כלומר ממתי ניתן לעבור תיאוריה ולהתחיל ללמוד למבחן מעשי? וכיצד יאכפו את עניין 50 שעות המלווה?

עמית

1. החוק יכנס לתוקף ב-01.01.13 2. ניתן להתחיל ללמוד מגיל 16.5 3. לתלמידי הקטגוריה של 16 ו-9 ח', ניתן יהיה לגשת למבחן התאוריה רק מה-1.1.13. 4. בעצם לא ניתן לאכוף מעשית את 50 השעות, כך שאם ירצה המלווה להצהיר שקר יוכל לעשות זאת.

נועה

אז אם אגש לתיאוריה לפני ינואר , אוכל להוציא רשיון רק בגיל 17 ? ולעשות רק 3 חודשי מלווה?

עורך דין תעבורה דודי דדויטש

נועה שלום, התיקון לחוק נרשם ברשומות ביום 01/04/2012, וצוין בו כי הוא יכנס לתוקף ביום 01/01/2013, למעט אם עד מועד זה לא יספיק שר התחבורה לקבוע הוראות שונות הנדרשות לצורך התיקון, כגון קביעת הוראות לעניין תכנית הליווי החדשה בה יחויב נהג חדש, הוראות לעניין היקף השעות הכולל של נהיגה עם מלווה, מספר השעות מתוכן שייוחד לנהיגה בדרכים מסוגים שונים ובשעות היממה השונות, ועוד. אם השר לא יספיק כאמור, הוא רשאי לדחות את ישום החוק ב-6 חודשים בכל פעם, עד שישלים את הדרישות כאמור. בהצלחה. www.traf.co.il

צח

לא ראיתי שרשום בשום מקום שאפשר לגשת למבחן תאוריה רק ב 1.1.2013 . אם כן רשום אפשר לראות איפה ?

נועה

תעזרו לי, נולדתי ב1 ביוני 1996. מתי אני יכולה לגשת לתיאוריה והאם אעשה את התיאוריה לפני או אחרי האחד בינואר זה ישנה לי?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה