חגורת בטיחות
שלום רב. נהגתי ברכב שאני חגורה בחגורת הבטיחות רק שהחגור העליון היה מתחת ליד שמאל בשל מכה שהיתה לי בכתף נסעה אחרי ניידת שביקשה שאעצור בצד, עצרתי כמובן והשוטר טען שאנני חגורה בחגורת הבטיחות ורשם לי דוח עס 250 ש"ח. כמובן שאמרתי שהנני חגורה ובשל המכה בכתף לא יכולתי שהחגור מתחכך בידי לכן הוצאתי את היד מעבר לחגורה. השוטר לא האמין לדברי וטען כי חגרתי בזה הרגע בזמן עצירתי את החגורה. לא התווכחתי יותר מידי ואמרתי את דברי! האם יש הצדקה להישפט על מיקרה כזה או שזה בזבוז זמן?
לירז שלום, המשטרה ובתי המשפט מוטים לראות חגירה שאינה כראוי כאי חגירה כלל. רשות הרישוי רשאית לפטור נהג מחגירת חגורת בטיחות עקב מצב רפואי המצדיק זאת. איני רואה כדאיות לבקש להשפט, אלא אם מצב הנקודות שלך גבולי, באופן שהנקודות שירשמו לך בגין הדו"ח הזה (6 נקודות) יביאו אותך לכדי 36 נקודות הגוררות פסילת רישוי בת שלושה חודשים. גם אם אין לך עדיין 36 נקודות, אך את מתקרבת לכוון, כדאי לשקול את האפשרות. בכל מצב אחר- אמליץ לך לשלם, שכן ע"פ התיאור שלך וללא ראיות מוחשיות נוספות, לא סביר שתזוכי, ואולי עונשך אף יוחמר. לעו"ד טוב יש סיכוי סביר להביא למחיקת הניקוד, אולם ספק אם העלות הכלכלית מוצדקת, אלא כאמור למניעת פסילת הרישוי. בהצלחה. עורך דין תעבורה דודי דויטש www.traf.co.il
ע"פ הפסיקה הרווחת נכון להיום, חגירת חגורת בטיחות תחת בית השחי הנה כדין אי חגירה בכלל. אי לכך הדו"ח מוצדק. רק רשות הרישוי יכולה לפטור נהג מחגירת בטיחות עקב מצב רפואי.