לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיגל

האם לחברה העירונית לבטחון וסדר ציבורי יש סמכות חוקית?

ביום שישי בערב קיבלתי דו"ח חניה על חניה במעבר חציה בצמוד לביתי, בתוך שכונת מגורים שקטה. בשישי בערב, עד כמה שידוע לי, אין פיקוח עירוני. התקשרתי למוקד העירוני ושאלתי זאת, אמרו לי שהדו"ח ניתן מטעם החברה העירונית (כך גם כתוב על הדו"ח). זה סוג של משטרה פרטית שהעיריות השונות הקימו. האם יש להם סמכות לתת לי דו"ח מסוג זה? ואם כן האם בכל שעות היממה?

עורך דין תעבורה דודי דויטש

סיגל שלום, לרשות המקומית מוקנות מס' סמכויות ע"פ חוקי העזר העירוניים. במסגרת אותם חוקים, מכשירה הרשות פקחים אשר בסמכותם לרשום דוחות נגד מפירי החוק במגוון תחומים, ובהם- רישוי עסקים, מפגעים, חניה ועוד. החברה לביטחון ולסדר ציבורי הוקמה מטעם הרשות במטרה לאכוף את חוקי העזר העירוניים כאמור. היות ובסמכותה של הרשות להעמיד פקחים, הרי שנראה כי אנשי החברה העירונית לבטחון וסדר ציבורי, הפועלים מטעם העיריה, עושים זאת בסמכות. עקרונית, את מודה שחנית על מעבר חציה, ומבחינת החוק, אין זה משנה כמה שקטה או נידחת השכונה, ומה שעת ביצוע העבירה לכאורה. באפשרותך לפנות לחברה ולברר עמם מכח איזו סמכות הם פועלים. בהצלחה ושבוע טוב. עורך דין תעבורה דודי דויטש www.traf.co.il

סיגל

לא הבנתי מה זה יעזור לי לשאול אותם מכח איזו סמכות הם פועלים? הרי אתה כותב שהם פועלים בסמכות הרשות המקומית/העירייה. השאלה האם מותר להם לחלק דוחות 24 שעות ביממה כולל שישי-שבת?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה