לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מלי

אכיפה סלקטיבית ??

חניתי את רכבי ברחוב צדדי בבית ינאי בשולי הכביש בחולות. כאשר חזרתי לרכב גיליתי שקיבלתי דוח בגין אסורה חניית רכב בדרך בצד שבו הוצב התמרור - תמרור 432. בדו"ח רשום על פי סעיף 5 (א) (17) כמובן שלא ראיתי את התמרור אולם חמור מזה אורחים של אנשי בית ינאי אשר חנו בסמוך אליי הציבו בחלון הרכב תו חנייה לאורח ולא קיבלו דו"ח. האם זה לא חנייה סלקטיבית ? או שאסור לכולם או שמותר ? ואם מותר רק לבעלי תו חנייה הרי שצריך להיות רשום מופורשות בתמרור - לא ?

מלי

האם זה האישום המקביל לתמרור 433 - סעיף 5 (א) (17) ? והאם גובה הקנס אכן אמור להיות 250 ש"ח ? יש לי צילום של מספר רכבים עם תו חנייה לאורח שלא קיבלו דו"ח. כיצד אפשר לבדוק את חוק העזר העירוני ? תודה על העזרה, אני פשוט מרגישה שנעשה לי עוול

עורך דין תעבורה דודי דויטש

שבוע טוב מלי, אכן, תמרור 432 אוסר חניה בצד בו הוא מוצב, בין אם ראית אותו ובין אם לאו. התמרור, כמו גם החוק- תקף לכולם, למעט אם נכתב אחרת, במפורש, בד"כ בתמרור 439 המוצמד לתמרור 432. אם לא פורט למי ומתי מותר, הרי שאסור לכולם, ומדובר באכיפה סלקטיבית אסורה. יתכן וישנו הסדר מקומי עם הרשות, ואולי הוא אף העוגן בחוקי העזר העירוניים של המקום, אולם אם כך הדבר, הרי שיש לציין זאת כאמור בתמרור הסבר. באפשרותך לפנות לרשות בטענה לאכיפה סלקטיבית, ואם לא תבואי על סיפוקך, הרי שבאפשרותך כמובן לפנות לבית המשפט, היה ותחליטי שהעניין מצדיק זאת. בהצלחה. עורך דין תעבורה דודי דויטש dudi@traf.co.il

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה