לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורי

המרת דו"ח באזהרה- קיבלתי עוד דו"ח בזמן שהבקשה היתה בטיפול

שלום, באוגוסט קיבלתי דו"ח על החזקת טלפון ביד בזמן נהיגה (אפילו לא דיבור). התארגנתי מהר ושלחתי בקשה להמרה של הדו"ח באזהרה מכיוון שאני עומד בקריטריונים: יותר מ- 10 שני וותק ויותר מ- 5 שנים ללא דו"חות תנועה. אלא מה?.. בזמן שהבקשה היתה בטיפול (ומשטרה לוקחת את הזמן שלה) קיבלתי הביתה צילום: דו"ח מהירות. עכשיו, כשאני התקופה של 90 יום מרגע הדו"ח הראשון הולכת להיגמר ללא שום תגובה מהמשטרה, התקשרתי אליהם. נאמר לי שהבקשה לא אושרה מכיוון שיש לי דו"ח מאז הגשת הבקשה. האם יש מה לעשות עם זה? האם עדיין כדאי להתעקש על המרת הדו"ח הראשון?

עורך דין תעבורה דודי דויטש

אורי שלום, אופי המענה המשטרתי לבקשת המרה כאמור כפוף לשיקול דעת הגורם המחליט, והמקרים הזוכים להיענות חיובית הולכים ומתמעטים. המדיניות היא שלא להמיר לאזהרה במקרים של עבירות 'הזמנה לדין', וכן בעבירות 'ברירת משפט' שהוגדרו כחמורות, כגון חציית פס הפרדה, חציית צומת ברמזור אדום, אי עצירה בתמרור עצור. גם השימוש בטלפון בעת נהיגה הוגדר כעבירה חמורה (מפאת היותו 'מכת מדינה') והמדיניות כאמור היא שלא להיענות לבקשות המרה לאזהרה במקרים אלו. היות ובסיס המענה הינו בשיקול דעת, הרי שלא ניתן לתקוך את ההחלטה, ודי מיותר להגיש בקשה נוספת. לאור הנקודות הנרשמות לחובתך כחלק מהדו"ח, הרי שבמקרים מסוימים כדאי לשקול להגיש בקשה להשפט, ולנהל הליך המאפשר לעיתים למחוק ת הניקוד כאמור ובכך להמנע מקורסי נהיגה מונעת וכן מפסילת רישוי של שלושה חודשים. בכדי לשקול את האפשרות העדיפה במקרה שלך, הרי שעליך לדעת מהו מצב הניקוד שלך כרגע. אתה מוזמן לפנות אלי ואכוון אותך ללא עלות לעניין האפשרויות העומדות בפניך. בהצלחה. www.traf.co.il

עמית

בעקרון אין המשטרה מסבה דו"ח על שימוש(גם אחזקה היא שימוש, בן אם שוחחת ובין אם לאו) בנייד לאזהרה. לדעתי לא ניתן לשנות את ההחלטה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה