לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמיר

נהיגה מונעת

את הרישיון נהיגה שלי עשיתי לפני קצת פחות מארבע שנים, לפני שסיימתי השנתיים של "נהג חדש" ביצעתי עבירת מהירות (14 קמ"ש יותר מהמותר), ושלחו לי ממשרד הרישוי מכתב שעלי לעשות מבחן עיוני כדי לחדש את הרישיון. עשיתי את המבחן וחידשו לי את הרישיון עם עוד שנתיים כנהג חדש, והיום מבקשים שאעשה קורס נהיגה מונעת למרות שלא צברתי 12 נקודות, האם זה תקין? בנוסף לזה, אני כרגע שוהה בחו"ל לתקופה ארוכה, ונציגי השירות במשרד הרישוי לא טורחים לתת תשובה ברורה למה עלי לעשות כדי לדחות את בקורס, האם זה בכלל אפשרי לדחות? ותודה מראש

עמית

קורס נהיגה נכונה(מונעת) או קורס רענון נהיגה? קורס נהיגה נכונה הנו לנהג שצבר מינימום נק' חובה. קורס רענון נהיגה הנו לנהג אשר בקרוב יסתימו 5 שנות ותק נהיגה ראשונות. כל נהג חיב לעבור קורס זה בכדי שמשרד הרישוי יוכל לחדש את רשיונו. במכתב על קורס נהיגה נכונה מצוין מס' העברות והניקוד המתלווה לכ"א.

אמיר

סליחה טעות שלי, זימון לקורס רענון, שזה אמור להיות "קורס נהיגה מיועד לנהגים שבאותה שנה מלאו 5 שנים מיום שקיבלו לראשונה את רישיון הנהיגה" (לפי עמל), אבל עדיין לא מלאו לי ארבע שנים, וחוץ מזה, כרגע אין ביכולתי לעשות את הקורס בגלל שהייה בחו"ל, אז מה כדאי לעשות. ותודה עמית על התשובה.

עמית

את הקורס יש לבצע לפני תום ה-5 שנים, בכדי שביום פקודה תוכל לחדש את ר.נ. שלך. יש לך שנה שלמה למלא את חובתך, אך אל תמהמה שמא יגיע הקץ ומשרד הרישוי לא יחדש את רשיונך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה