לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אחמד

עברתי רמזור אדום

שלום רב אני נהג אוטובוס הגעתי לצומת עם אור ירוק היה לפניי אוטובוס אחרי שעבר התחיל הרמזור להבהב אז אני המשכתי אחרי כמה שניות שוטר על אופנוע עצר אותי ונתן לי כנס 1000שקל ו 10 נקודות הסיבה שעברתי באור אדום מלא. מה דעתך בבקשה כדאי להישפט בבית משפט או לשלם וזהו

item.Author מנהל הפורום דודי דויטש, משרד עורכי דין

אחמד שלום, בכדי לקבוע האם כדאי לבקש להשפט או שעדיף לשלם את הדוח, יש ללמוד את כל החומר הרלוונטי. הקנס שקיבלת כולל 10 נקודות חובה. זה לא מעט, ועבור נהגים רבים, במיוחד מקצועיים כמוך, זה מסכן את רשיון הנהיגה ואת הפרנסה לתקופה ארוכה למדי. גם ההחלטה להשפט עלולה במקרים מסוימים להיות מסוכנת יותר מתשלום הקנס וספיגת הניקוד. לפיכך, ובמיוחד במקרים כמו שלך, חובה לשקול בכובד ראש את כלל הנתונים, הן של הקנס הנוכחי והן נתוני רקע (גם במשרד הרישוי וגם במשטרה) טרם שמחליטים האם לשלם או להשפט. אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי ואנסה לכוון אותך ללא תשלום. בהצלחה.

item.Author מנהל הפורום דודי דויטש, משרד עורכי דין

אחמד ערב טוב, לצערי קשה לי לענות על שאלתך, זאת מאחר שהדו"ח ונסיבות המקרה, אינם לפני. אם אכן נכנסת לצומת כאשר דלק בו האור הירוק, אזי ניכר כי הדו"ח ניתן שלא בצדק, ייתכן והיה מקום ליתן דו"ח על כניסה לצומת לא פנוי, או נהיגה כשברמזור אור צהוב, דו"ח ללא ניקוד. בכל מקרה על מנת לייעץ לך בסוגיה זו יש עוד מס' פרמטרים חשובים כגון, עברך התעבורתי וכשלים ראייתים בדו"ח עצמו - אזכור קו חציית הצומת, שמירת קשר עין וכיו"ב. צור עמי קשר, ואשמח לפרט בהרחבה.

עמית

משך מופע הירוק מהבהב+צהוב הנו 6 שנ'. זהו זמן רב בכדי לעצור עצירה מלאה ולא להכנס לתחום הסכנה(צמת). כשהנך נוהג אחרי רכב גדול וארוך, אינך יודע האם תצלח לחצות את הצמת מבלי לחסום אותה. נסית "לגנוב" רמזור ולא צלח בידך. למדת שיעור יקר ערך(תרתי משמע). במידה ומס' נקודותיך רב, רצוי להתייעץ עם עו"ד אשר יבדוק את הדו"ח והנאמר בו. יתכן וישנם כשלים בדו"ח אשר יוכלו להקל/לבטל אותו.

ארז

מה הקשר בין מספר הנקודות של הנהג לבין עצם ביצוע העבירה ??? אם עבר באדום שישלם ויגיד תודה שזה נגמר ככה !!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה