מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

קביעת פגישה
0778054771
חזרה לפורום

קנס על חציית צומת באור אדום

קיבלתי קנס על חציית צומת באור אדום. אני נכנסתי לצומת בצהוב וסיימתי באדום. השוטר שעצר אותי לא היה מאחורי אלא הגיע מצד שמאל וטען שלפי זה שהיה לו ירוק שאני עוד הייתי בצומת הוא מסיק שנכנסתי לצומת באור אדום. הודיתי בכניסה בצהוב והוא אמר לי שאני יכול ללכת למשפט. האם כדאי ללכת למשפט על כך?

RE:
תעב
עו"ד תעבורה דודי דויטש

גיל שלום, חשוב ללמוד את כל חומר התיק, ובעיקר את סעיפי האישום. האם האשים אותך בחציית צומת באור אדום, או שמא בכניסה לצומת לא פנוי? את הראשון קשה יותר להוכיח כאשר השוטר בא מכוון שונה ולא ראה את הרמזור האדום בכוון נסיעתו. בעבירה השני הניתן להאשים כל אחד התקוע בתוך צומת, מבלי קשר לכוון ממנו בא. בהצלחה.

RE:RE:

תודה על התשובה, ציטוט מהדוח: "לא ציית לאור אדום שהיה ברמזור בכיוון נסיעתך, בכך שלא עצר את את רכבך לפני מעבר חציה סמוך לרמזור הקרוב ונכנסת לצומת בניגוד לרמזור האדום" כאמור, לא נכנסתי לצומת באור אדום והשוטר היה ברכב שעמד ברחוב מצד שמאל ולא יכול היה לראות את הרמזור בזמן הכניסה שלי לצומת.

RE:
עמי
עמית

חבל שהודאת על כניסה כשמופע האור הצהוב ברמזור. הודיה זו נרשמה בדברי הנהג והנה משמשת ראשית הודיה בדבר עברה(גם בצהוב אסור להכנס לצמת). מופע אור ירוק אצל נהג אחר אינו מקים חובת מופע אדום בצד אחר(חובה לבדוק סנכרון רמזורים). יש לבדוק את הדו"ח והרום בו ע"מ לחוו"ד בדבר כדאיות משפט(ע"פ דבריך, ובמידה והם נרשמו בדו"ח, איני רואה טעם בזאת).