מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
קטנוע - דו"ח על 36(ג) ללא חציית קו ההפרדה רצוף
שלום, לפני כשעה קיבלתי דו"ח על חציית קו הפרדה (דיזנגוף פינת תרס"ט, לכיוון הבימה). נהגתי על קטנוע כ 30 מטרים לפני הצומת כאשר הרמזור בצומת היה ירוק, עקפתי רכב מתמהמה משמאל תו"כ הקפדה לא לחצות את קו ההפרדה. השוטר שעצר אותי בצומת ביקש רשיונות, כשניסיתי למחות על הכוונה לתת לי דו"ח וטענתי שלא חציתי את קו ההפרדה אמר לי השוטר כי זה בכלל לא משנה, עברתי על החוק גם אם לא חציתי את קו ההפרדה. השוטרת שכתבה לי את הדו"ח (שאפילו לא היתה באיזור בזמן שחברה עצר אותי) שמה מדבקה האומרת "נהגת ברכב הנ"ל ונהגת משמאל לקו הפרדה רצוף המסומן על פני הכביש, כאשר בצידו הימני לא נמצא קו מקוטע, בניגוד לתקנה 36(ג) לתקנות התעבורה-5440". את מה שרשמה בנסיבות איני מצליח לפענח (כתב היד ועוד על עותק). בדברי הנהג נרשם "לא חציתי קו הפרדה לבן". לאחר שקיבלתי לידי את הדו"ח וקראתי את האמור על המדבקה ניגשתי חזרה לשוטר (שהיה עסוק בלעצור קטנועים נוספים) שאמר לי "אם יש לך טענות גש לשוטר שנתן לך את הדו"ח". לא בטוח אם זה מה שישנה אבל הניידת (שניסתה להסתתר מהצומת) חנתה על נתיב הנסיעה של תרס"ט מטרים ספורים מהצומת ומעבר החציה(חוקי? יש תמונה). שאלתי, האם יש עילה לבקש להישפט או לקבל את הגזר (500 + 6)? רוב תודות!