קו הפרדה
שלום שוטר עצר אותי על שעברתי קו הפרדה בזמן עקיפה (כביש הבקעה) אבל נעצרתי אחר כחצי שעה ולא מיידית , כן טענתי שאין זוכר שעברתי קו הפרדה כלומר לא עברתי , את תגובתי לא כתב השוטר בדו"ח שמסר לי שאלתי האם אוכל לצאת זכאי במשפט שיהיה לי לאור האיחור שהשוטרים עצרו אותי , כן אי כתיבת תגובתי, כן מה העונש על עבירה מעין זו בתודה דב

דב שלום, ראשית- העובדה שאינך זוכר שחצית את קו ההפרדה אינה מוכיחה שאכן לא עשית זאת. בית המשפט מבחינתו מיחס חשיבות גבוהה יותר לדברים הרשומים בדו"ח, ופחות לטענות על-פה שאינן מוזכרות בו, שאותן כמובן יהא עליך להוכיח. אם בית המשפט יווכח שדבריך אכן לא נרשמו, עשוי הדבר לשמש חיזוק לטובתך, אולם אין די בכך כדי להביא לזיכוייך. עקרונית, ללא הצגת ראיות מצידך התומכות בגרסתך, ראיות קונקלוסיביות, ממשיות ובעלות משקל, הרי שמדובר אך בגרסתך מול גרסת השוטר. במקרים כאלו גוברת על פי רוב גרסת השוטר. בנוסף, הרי שתוכל להצביע על ליקויים ברישום הדו"ח, וגם בכך יש כדי להחליש את גרסת השוטר ולחזק את גרסתך, אולם, בכדי להצביע על ליקויים כאמור, הרי שעליך להיות בקיא בדיני התעבורה, או להעזר בעו"ד מתאים. לעניין טענת השיהוי בעצירתך כמו גם טענות נוספות, יש לבדוק התייחסות השוטר לכך בגוף הדו"ח. היות שמדובר בהזמנה לדין, יתכן שישנו חומר נוסף מעבר לדוח שקיבלת לידך, ובו מפורטים פרטים נוספים אודות האירוע. יתכן שתגובתך מופיעה שם. לעניין הענישה, הרי שישנם מס' סעיפי אישום בנוגע לעקיפה, ולכל אחת התיחסות מעט שונה. אם יוחסה לך עקיפה 'מסוכנת', צפה לפסילת מינימום בת 3 חודשים. אם מדובר באישום שעניינו עקיפה שלא הוגדרה כמסוכנת, הרי שאין חובת פסילה (אפילו שמדובר בחציית קו הפרדה), אולם ישנם שופטים המחימירים ובכל מקרה מטילים פסילת רשיון. לצד כל אחת משתי האפשרויות כאמור, עליך לצפות גם לקנס כספי, פסילת רשיון מותנית, וכן רישום (10?!) נקודות לחובתך במשרד הרישוי. אתה מוזמן לפנות אלי באופן פרטי ואנסה לכוון אותך ללא עלות. בהצלחה