הוכחת חפות בתאומת דרכים
שלום, הייתי מעורבת בתאונת דרכים בה פגעתי ברכב שחצה את הצומת באור אדום. הנהג השני מכחיש וטוען כי המצב הפוך והוא נסע בירוק. אין עדים לתאונה (לא אספתי פרטים). הצומת מרומזר והסיפור של הנהג השני לא מתיישב עם תכנית הרמזור כפי אני רואה אותה. האם יש לי דרך לקבל מרשות כלשהי את תכנית הרמזור של צומת? בצומת קיימות מצלמות (לא מצלמת רמזור), איני יודעת של מי ולאיזה צורך, האם יש גוף במשטרת התנועה אשר יסייע באיתור אשמים? האם יש איזה שהן סנקציות שיכולות להרתיע את הנהג העבריין מלהעיד עדות שקר? האם במידה ואוכיח כי הוא חצה באדום/מעיד עדות שקר יעבור העניין לדין תעבורה |(שלילה/נקודות) או פלילי? תודה, מלאני
מלאני שלום, אם התאונה הגיעה לידיעת המשטרה, הרי שהיא תדאג לקבל את תכנית הרמזורים מהרשות הרלוונטית, וכן עדויות מצולמות מהגופים האחראים על המצלמות בצומת. לאחר בחינת כלל החומר, תחליט המשטרה להגיש כתב אישום נגד הנהג אשר לפי דעתה הוא האשם בגרימת התאונה. אם המשטרה אינה מעורבת, הרי שמדובר במחלוקת נזיקית, שעניינה בדין האזרחי, בו על כל צד להוכיח טענותיו, ובית המשפט יקבע מיהו האשם. אם הנהג המעורב יעיד במשפט, אזרחי או פלילי, יוסברו לו הסנקציות הצפויות ע"פ חוק למעיד עדות שקר. בין הליך אזרחי ובין הליך פלילי, מומלץ מאד להתייעץ עם עו"ד הבקי בתחום. בהצלחה.
שאלות נפוצות:
עדי סגל
דודי י
כוכבי שמואל