לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלומית

דוח על החזקת פלאפון

שלום, קיבלתי דו"ח תנועה על החזקת טלפון נייד ביד ימין והסתכלות עליו בזמן נהיגה למרות שלא נגעתי בטלפון. רציתי להתייעץ לגבי אפשרות לביטול הדו"ח בגלל התנהלות לקוייה של השוטרת שנתנה את הדו"ח: א. השוטרת הורתה לי לעצור במקום מסוכן. באמצע צומת סוען על המדרכה באדום-לבן. יש לי צילום שמראה זאת. ב. לאחר שהכחשתי את ביצוע העבירה השוטרת התנפלה עלי בצעקות "את אומרת שאני שקרנית?". כשהמשכתי להכחיש היא אמרה "לא התכוונתי לתת לך דוח אבל את מעצבנת אותי שאת אומרת שאני שקרנית". בכך היא בעצם גרמה לי חצי להודות בעבירה שלא ביצעתי ואמרתי שאני לא זוכרת מה עשיתי עם הטלפון כי חשבתי לתומי שהיא לא תיתן לי דוח. מכל השיחה הארוכה שבה הכחשתי את העבירה שוב ושוב היא כתבה בדוח רק "אני לא זוכרת מה עשיתי עם הטלפון". ג. השוטרת לקחה לי את הרשיונות ונעלמה והשאירה אותי חונה במקום מסוכן במשך 10 דקות. למרות שאמרתי לה שאני ממהרת לאסוף ילד קטן מבית הספר. לאחר 10 דקות נאלצתי לצאת מהאוטו עם תינוק לתוך הצומת הסוען ולחפש אותה. ד. מהמיקום שבו השוטרת עמדה אין סיכוי שהיא ראתה טלפון מונח ביד שלי. אולי היא ראתה שאני לא עם שתי ידיים על ההגה. אבל לגבי הטלפון היא הסיקה ולא ראתה. אשמח לשמוע האם עילה לביטול ללא משפט. תודה

עורך דין תעבורה דודי דויטש

שלום שלומית, באפשרותך לפנות למשטרה בבקשה לביטול הדוח, אולם מדברייך לא עולה כל עילה המצדיקה זאת, ודין הבקשה להידחות. התנהגות השוטרת אינה רלוונטית לעצם ביצוע העבירה. לגבי התנהגותה כאמור, באפשרותך לפנות למשטרה ולהגיש תלונה. לגבי העבירה, באפשרותך להגיש בקשה להישפט ולנסות לשכנע את בית המשפט בצדקתך, אך זוהי אינה משימה קלה כלל ועיקר. מדברייך אינה עולה כל עילה המצביעה על סיכוי כלשהו לזיכוי, למעט טענתך כי מהמקום בו עמדה השוטרת לא ניתן להבחין האם את אוחזת מכשיר טלפון בידך, אולם כאמור, גם טענה זאת יש להוכיח, לא מספיק לטעון, וזוהי משימה לא פשוטה, ובייחוד ללא עו"ד. מנגד, שירותי עו"ד כרוכים בעלות, שאינה מוצדקת בכל מקרה. במקרה שלך, הייתי ממליץ לשקול סיוע של עו"ד רק במקרה שמצב הניקוד שלך במשרד הרישוי גבולי ובעייתי ועלול לקרב אתך לקראת חיוב באמצעי תיקון, קורסים או פסילת רשיון. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואכוון אותך ללא עלות. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה