קנס תעבורה
עוד דיווש שלום קיבלתי קנס על עבירה 36 ד נסיעה לא בכיוון החץ מסומן , ראשית אני רוצה לציין שאין התאמה בין סעיף העבירה לבין סמל העבירה נכתב 6842 במקום 6482. בכוונתי להישפט מכיוון כשהתקרבתי לרמזור לא ראיתי את סימוני החצים שמסומנים ממש צמוד לצומת ולא לפני ופניתי שמאלה מנתיב ימני שמיועד לפניה ימינה יש לציין שזה צומת מרומזר עם שני נתיבים שמאלה וימינה עם תמרור שמסמן לשני הכיוונים ופניה שמאלה מנתיב ימני אינה מסכנת אף אחד.דבר נוסף אמרתי לשוטר שלא ראיתי את הסימון אבל הוא התעקש לרשום קנס וכיוון שמיהרתי לאסוף את הילד מהגן השארתי לו את הרישיון וביקשתי לחזור לאחר האיסוף ואחר שחזרתי חיכה לי הקנס בו כתוב מיהרתי לאסוף את הילד מהגן מצטער אם תוכל לייעץ לי מה הסיכויים במשפט והאם כדאי לגשת להישפט.תודה
אל תבנה על סימול שגוי. זוהי נקראת טעות סופר והיא ניתנת לשינוי על נקלה. לא ניתן להזין דו"ח עם סימול שגוי(המזין את הדו"ח רואה שאין התאמה בין הסימול לעברה עצמה) ו/או לא קיים. ללא בדיקה של מכלול הראיות בתיק, קשה לחוו"ד דעה. יש לבדוק את שנרשם בנסיבות האירוע ע"י השוטר, ואת מיקומו ביחס לצמת. תגובתך, כפי שנרשמה בדו"ח, מקימה ראשית הודיה בדבר עברה. תמרור 813(חץ) – יש לסמן 4 חצים בדרך עירוני במרחקים של 1-15-30-45 מ' מהצמת. זנב החץ הראשון יהיה במרחק של כ-5 מ' מהצמת, כשזנב החץ האחרון(במידה ונוספו עוד) יהיה כ-95 מ'. מרחק של 45 מ' שווה ל-4 שנ' שהנו מרחק סביר לעצירה בטוחה. פניה שמאלה – מכביש דו סטרי יש לבצע כדלקמן : יש לפנות שמאלה קרוב למרכז הכביש או קרוב לקו ההפרדה (במידה וקיים קו הפרדה), ולא משנה כמה מקום נותר בצד ימין של הנתיב. עצם המצאותך בנתיב הימני אינו עומד לטובתך. רישום דו"ח עם סימול 6482 מעיד על "דו"ח בריונות". דו"ח זה נרשם בנסיבות בו רכבים לא מעטים ממתינים בטור/תור לפניה ורכב אחר "נדחף"/עוקף מנתיב המסומן לכיוון אחר. השוטר יכל בנקל לבחור עברה קלה יותר(סימול 6531) פנייה שמאלה לכביש דו-סיטרי עם 2 נתיבים או יותר - נהגת ברכב הנ"ל ופנית שמאלה לכביש דו-סיטרי עם 2 נתיבים או יותר שלא לנתיב השמאלי שבכיוון הנסיעה, בניגוד לתקנה 43(ב)(3) לתקנה התעבורה. עצם הבחירה בסימול הקשה יותר, מעיד על ראייתו על דפוס התנהגות שאין מקומה בדרך. הנך יכול לנסות לפנות למפנ"א ולבקש המרה באזהרה במידה ואתה עומד בתנאי הסף(10 שנות ותק ו-5 שנים נקיות) ו/או לבקש להמיר את הדו"ח לסימול הקל יותר. המרה זו אתה יכול לנסות לבצע עם עסקת טיעון ביום המשפט(להגיע חצי שעה לפני הדיון), לפנות לתובע, לבקש זאת תוך הודיה בדבר העברה(זהו קנס של 250 ₪ ללא ניקוד). בקשה לשיפוט הנו הימור – השופט אינו כבול לקנס המקורי ויכול אף להכפילו(+ 6 נק' חובה).