לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי

פסילת רשיון עקב מצב רפואי

שלום רב, לפני כ-5 שנים עברתי אירוע לב והושתל בגופי קוצב לב. לפני כחצי שנה הגיע אליי מכתב ממשרד הרישוי שעליי להמציא מכתב מרופא על מצבי הנוכחי. חשוב לציין שמאז המקרה אני מתפקד מצויין וללא שום אירוע לבבי. שלחתי להם מכתב בו הוסבר שמצבי טוב וללא שום אירוע לבבי. זומנתי לועדה במשרד הרישוי שנקבעה להפתעתי ביום ו'. הגעתי לשם וכמובן שהיה סגור. לאחר כמה ימים הגיע אליי בדואר רישיון חדש ללא משאית וללא מלגזה, רק רכב פרטי. חזרתי אליהם בטענה שלא נערכה לי שום וועדה ועל סמך מה הם פסלו לי 2 רשיונות כה חשובים?? נאמר לי שאוכל להגיש עירעור רק לאחר שנה. מה ניתן לעשות ? והאם אוכל להחזיר את רישיונותיי אלו? תודה רבה. שי

עורך דין דודי דויטש

שלום שי, משרד הרישוי אינו גוף רפואי, ולפיכך החלטותיו מבוססות על המלצות גורמים רפואיים אחרים. הגוף הממליץ למשרד הרישוי בענייני רפואה הינו המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד, ברחוב הארבעה בתל-אביב). בסיפורך מס' פרטים נוספים שאינם ברורים. אכן מוזר שזומנת ליום ו'. יתכן שטעית בתאריך, ומשלא הופעת במועד הקבוע - נפסלת מלנהוג מבלי שיכולת להתגונן. אכן, באפשרותך לפנות למרב"ד בתום שנה בבקשה לבדוק מחדש את מצבך. לחילופין, באפשרותך לערור על החלטת המרב"ד הנוכחית בפני ועדת ערר המתכנסת בבית החולים תל השומר. לשם כך עליך לשלם אגרה ולפנות בתוך 30 יום. אם תבחר לערור, הרי שכדאי לדעת לקראת מה אתה הולך, ולהגיע מוכן. אתה מוזמן לפנות אלי טלפונית ואכוון אותך ללא עלות. בהצלחה.

שי

תודה רבה על המענה. לוועדה קיבלתי זימון בכתב עם תאריך לאותו יום ו'. חשוב לציין שלערער על ההחלטה אני כבר לא יכול, כיוון שעברה כבר חצי שנה. כמובן שלאחר שנה אני ירצה לבדוק את העניין שוב. האם אוכל לשלוח לך את הפרטים במייל אישי? תודה רבה.

עורך דין תעבורה דודי דויטש

.... אתה מוזמן לשלוח.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה