כניסה באין כניסה
לפני שנה נכנסתי לחניון ביער העתיקה,פניתי שמאלה ורק אחרי הפניה הבחנתי בתמרור אין כניסה. אחרי הפניה עמדה ניידת,עצרה אותי ונתנה לי דו"ח ע"ס 500 ש"ח ו6 נקודות. צילמתי את המקום, ניתן לראות בברור שאין אפשרות להבחין בתמרור בכניסה לחניון. לא שילמתי את הדו"ח, הגשתי בקשה לביטול באיחור של מס' ימים. ועד היום לא עשיתי עם זה דבר.. בנתיים הדו"ח תפח ל820 ש"ח. האם אפשר עדיין לגשת למפט? מה הסיכויים שלי לזכות? האם יש דרך לבקש להפחית את הריבית ולחזור לתשלום המקורי? תודה רבה.
יעל שלום, עקרונית, את בקשת הביטול היה עליך להגיש בתוך 30 יום ממועד קבלת הדו"ח. בחלוף 90 יום ממועד קבלת הדו"ח, ובהיעדר כל טיפול אחר, הרי שהורשעת בעבירה המיוחסת לך בדו"ח, על כל המשמע מכך- כולל הקנס הכספי והניקוד הנלווה (6 נקודות). בקשה המוגשת לאחר המועד המותר האחרון אינה מטופלת. מובן שאי תשלום הקנס גורר ריביות ההולכות ותופחות ככל שחולף הזמן והקנס אינו משולם. בחלוף 90 יום ממועד קבלת הדו"ח הנך מאבד גם את זכותך לבקש להשפט בגין העבירה. כיום, בחלוף כשנה, אין אפשרות להשפט, למעט ברשות ספציפית מטעם המשטרה או בית המשפט. רשות זו ניתנת רק במקרים יחודיים וקיצוניים, וספק רב אם תזכה לכך. חשוב להבין, שגם בהינתן רשות כאמור, הרי שסיכוייך לזיכוי מוטלים בספק, ואף פחות מכך ללא סיוע של עו"ד. לאור הסכומים כאמור, הרי שאין ולא הייתה כל הצדקה כלכלית לערב עו"ד, אלא במקרים קיצוניים בהם רשומים לחובתך נקודות רבות המצדיקות מלחמה בניסיון למחיקת הניקוד בגין דוח זה. כ"כ באפשרותך לפנות ל'מרכז קנסות' בבקשה להפחתת הריבית או לפריסת החוב, אולם עלייך לתמוך את הבקשה בנימוקים ראויים. ללא היענות הועדה כאמור, אמליץ לך לשלם את הדוח בהקדם, בטרם יוטלו עליך סנקציות לא נעימות. בהצלחה וחג שמח.