לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חיים

תקנה 83 א' ב' ג

קיבלתי דוח על כך שהסעתי ילד בן 6 שלא היה בכיסא מתאים (ללא כיסא עדיין חגור) בדוח מצויין כי הילד היה ישוב במושב האחורי בין 2 מבוגרים כאשר הוא לא נמצא במושב האחורי ללא מושב בטיחותי, הדוח שקיבלתי הוא על בס"ך של 750 ש"ח השאלה שלי היא כזאת , אני מבין שביצעתי את העבירה ואני צריך לשלם את הדוח אבל אני גם מבין שלפעמים יש אפשרות לבטל דוחות בעיקר כאשר יש טעות בדוח. בדוח שלי מצוין כי הסעיפים הם : 83 א' ב' ג' ואז כתוב ת"ת סמל סעיף: 6694 מספר נקודות חובה: 6 לפי בדיקה שלי גיליתי כי הפירוש של סעיף 6694 הוא הסעת ילד ללא מושב בטיחותי במושב הקידמי , והסעיף המתאיםפ לתיאור העבירה הוא בכלל סעיף 6695 אשר מתיחס להסעת ילד ללא מושב בטיחות במושב האחורי . מה זה אומר? אני יכול לבטל את הדוח? או להגיש בקשה להישפט? פירוש הסעיף ע"פ מה שמצאתי ברשת: הסעת ילד שמלאו לו 6694 250 6 שלוש שנים אך לא מלאו לו שמונה שנים במושב הקדמי (למעט אוטובוס מונית ואופנוע), כשהילד אינו רתום במושב בטיחות או מושב מגביה נהגת ברכב הנ"ל והסעת במושב הקדמי ילד שטרם מלאו לו שמונה שנים, כשהילד אינו רתום במושב בטיחות או מושב מגביה, המתאים לגובהו ומשקלו של הילד, בניגוד לתקנה 83א(ב)(2) לתקנות התעבורה. וזה סעיף 6695: \ הסעת ילד שמלאו לו 6695 250 6 שלוש שנים אך לא מלאו לו שמונה שנים במושב האחורי (רכב ששנת יצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס מונית ואופנוע), כשהילד אינו רתום במושב בטיחות או מושב מגביה נהגת ברכב הנ"ל ששנת יצורו...והסעת במושב האחורי ילד שטרם מלאו לו שמונה שנים, כשהילד אינו רתום במושב בטיחות או מושב מגביה, המתאים לגובהו ומשקלו של הילד, בניגוד לתקנה 83א(ב)(2) לתקנות התעבורה.

עו"ד תעבורה דודי דויטש

חיים שלוב רב, העבירה שיוחסה לך בדו"ח הינה עבירה לפי תקנה 83 א ב2 - סמל סעיף 6694 וזו לשונה; לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס, מונית ואופנוע – ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד. לפיכך, מדובר בסעיף הנכון שכן העבירה מתייחסת למושב האחורי והקדמי כאחד. עם זאת יש באפשרותך להגיש בקשה להישפט ולנסות לבטל את הנקודות על סמך ליקויים אחרים נוספים בדו"ח ו/או על סמך עברך התעבורתי (בהנחה ועברך אינו מכביד). אם אכן הנקודות של הדו"ח מסכנות את המשך נהיגתך, אמליץ להיוועץ בעו"ד מתחום התעבורה. אשמח לעמוד לרשותך ולכוון אותך ללא עלות. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה