קו לבן
שלום עו"ד דויטש . אני נוהגת למעלה מ-40 שנה, ללא עבירת תעבורה אחת בעברי .הבוקר חטאתי . עקפתי נהג מונית שהמתין בצומת T פקוקה מעשה שגרם לי לעבור קו לבן, כדי לחצות את הצומת בו נוצרה פירצה שקרצה לי .. נהג המונית צילם אותי בסלולרי האישי שלו .. רדף אחרי (חייבת לציין כמה קללות ספגתי ממנו וצרחות " צילמתי אותך , רצית לדפוק אותי , דפקתי אותך .. נראה מי יצחק אחרון " ..). . יודעת בבירור שהוא צילם אותי כדי " לסדר אותי" .. לעצם העניין - אני מודה בעבירה , שהתבצעה ברגע של קלות ראש ..מה יכול נהג מונית לעשות עם צילום זה ? האם הוא קביל ?מכיוון שמעולם לא היו לי נקודות - ברור לי שעל עבירה זו אקבל 6 נקודות .. האם מעבר לזה - אקבל קנס כספי ? האם בגלל שזו עבירת התנועה ראשונה שלי - יש מקום להתחשבות ? אשמח לקבל תגובה . יום נעים .

דבורי בוקר טוב, נהג המונית יכול לגשת למשטרת ישראל עם הצילום. אולם על הצילום לכלול את מספר הרכב שלך וכן את היות רכבך חוצה קו לבן. לא בטוח שהצילום אכן משקף את שאירע. בנוסף נהג המונית בעצמו ביצע עבירה, עת עשה שימוש בטלפון הנייד שלו תוך כדי נהיגה. ייתכן שנהג המונית ייגש למשטרת , אך בשל עברך הנקי ומחוסר עניין לציבור כלל לא יוגש נגדך כל אישום. בנוסף, גם אם יוגש נגדך דוח, יש בידך להגיש בקשה להישפט. אם אכן יוגש דוח, צרי עמי קשר ואכוון אותך ללא עלות
תודה על תגובתך המהירה והמרגיעה ... מרגיעה , כי טכנית לא היתה אפשרות לצלם אותי עוברת את הקו הלבן - זה קרה מאחורי גבו .. וסביר להניח שצילום חפוז לא יכול לכלול את שני האלמנטים יחד (מספר הרישוי והקו הלבן ..) במידה ואקבל כתב אישום , אשמח להעזר בך . האם אני צפוייה להורדת נקודות , רק על סמך "ההלשנה" מצד הנהג ??

דבורי היקרה, שמחתי לעזור ולדעת שתשובתי הרגיעה אותך. באשר לשאלתך הנוספת, רישום הנקודות במשרד הרישוי מתבצע במקרה של הרשעה (תשלום הודעת הקנס או ע"י בית המשפט, אם הוגשה בקשה להישפט) וכן בחלוף 90 יום מקבלת הודעת הקנס (שכן עומדים לרשותך 90 ימים להגשת בקשה להישפט, ולאחר מועד זה רואים בך כמי שבחרה לוותר על זכות זו ולהודות). בהצלחה
חיוב בנק' יתבצע רק במידה ותורשעי.