לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי לוי

הדבקת דף קשיח על לוח השעונים ובו נוסח תפילה והעיון בו אסורה?

ישנה תפילה אותה אני אומר כל יום, כך שהיא זכורה לי בעל פה, אולם תוך כדי נהיגה צריך לפעמים להיזכר מתוך הכתוב, כי היא תפילה ארוכה ולפעמים משום עצירה או דבר אחר מוסחת הדעת ואיני זוכר ההמשך וכו' לכן על ידי סקוטשים אני מדביק התפילה הקשיחה, שאותיותיה אותיות קידוש לבנה, מולי והיא גדולה כל כך שהיא בולטת מעל הלוח שעונים, וכך אני יכול לנהוג כשהכביש מול עיני ואם נוצר לי צורך אני מעיין בדף לשניה נזכר בהמשך וחוזר לנהיגה ואמירת התפילה בעל פה. זה ודאי מצריך זהירות יתר, אבל אין זה עיסוק המפריע לזהירות בנהיגה יותר מאשר העיון במראת הצד, שמוציא עיני הנהג מהכביש שלפניו, או בצג הדיבורית והקשה על קבלת שיחה בדיבורית וכו', שהשימוש בה מותר, או העיון במפת הג'י פי אס שדבוק על השמשה מול עיני הנהג, שכולם משתמשים בו, או דפדוף ברדיו וכו'. עד פה הקדמה ורקע וכך הם פרטי המעשה: חיכיתי ברמזור ועד שעמדתי הוצאתי התפילה והדבקתי אותה לפני והחילותי לאמר, וכך נסעתי פונה שמאלה כששתי ידי אוחזות בהגה. והנה הופיעה ניידת ובה שוטר שצווח עלי: תחנה בצד... חניתי וסילקתי הצידה את התפילה ביקש רשיונות וכו'.. וכתב לי דו"ח על שהחזקתי בידי ספר, ושאל מתעניין איזה ספר זה היה שהחזקתי, כנראה כי לא היה ברור לו מה ראה. וכך כתב בדו"ח שהחזקתי בידי ספר. מחמת הבהלה ועוד מחמת שמיהרתי לפגישה והייתי באיחור, לא רציתי להאריך ולהסביר לו שטועה וכו'. מכסימום, חשבתי, אשלם את הדו"ח. אבל אחרי הפגישה אליה מיהרתי משנרגעתי, ואחרי עיוני בכתב ידו של השוטר, שמתי לב שכותב שאחזתיו בידי הימנית, ולא אחזתי הספר בידי אלא היתה התפילה דבוקה בסקוטשים לפני כששתי ידי פנויות לנהיגה כנ"ל רק מחמת שראה הדף בולט מעל לוח השעונים חשב שהחזקתיו ביד ימיני. ויתכן שכלל לא עשיתי איסור בנהיגה כך, מארבעת הדוגמאות הדומות לעיל, רדיו, דיבורית, ג'י פי אס, ומראה אחורית אם תוכל נא תתייחס לשאלות העולות מסיפורי וכן להמליץ אם כדאי לי לבקש להשפט תודה

עו"ד תעבורה דודי דויטש

אבי שלום רב, לאור האמור, ומדבריך אכן ביצעת עבירה. אף אם הינך עומד ברמזור, עדיין הרכב נמצא בתנועה. דהיינו בדרך במהלך נסיעה, ומשכך חל איסור על קריאת כל תוכן, מכל סוג שהוא. העובדה ש"כולם" עושים זאת אינה מכשירה את המעשה. בהיותך בכביש ובנסיעה, עליך להיות מרוכז וזהיר. מדבריך אני מסיק כי הדו"ח שנרשם לחובתך הוא אי החזקת הגה בשתי ידיים, בניגוד לתקנה 28 א - דו"ח ללא נקודות. השוטר יכל אף להחמיר עמך, ולרשום לחובתך דו"ח חמור יותר, נהיגה בחוסר זהירות ואו נהיגה בקלות ראש. לסיכום, לאור העובדה שמדובר בדו"ח ללא ניקוד, אמליץ לך לשלם את הדו"ח, שכן לדבריך, גם בפני השוטר הודית בביצוע העבירה. בהצלחה

ארז

אבי היקר תאונה קורת בשנייה ולכן כל דבר שלא קשור לנהיגה לא רצוי לעשות בזמן נהיגה בלי שום קשר לשוטר ולחוק !!!!!!! לכו אמליץ לך להתפלל שלא בזמן הנהיגה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה