נקודות בדוח תנועה
אהלן . לפני כמה חודשים קיבלתי דוח תנועה על מהירות 750 שקל ו 8 נקודות . שלחתי מכתב שמבהיר שאני הוא זה שנהגתי ולא בעל הרכב ( רכב של אבא ואני נהגתי ) . אמרתי שאני נהגתי ולכן אבקש שהנקודות יהיו לחובתי ולא לחובת בעל האוטו שהוא אבי . באותו מכתב ביקשתי לבטל את הדוח , לאחר כמה וכמה טלפונים הבנתי שמורחים אותי ולא רוצים לבטל את הדוח ולכן מהייאוש החלטתי לשלם ( הוסיפו לי קנס כי לא שילמתי בזמן , למרות שזה עוד רמאות כי זה היה בטיפול וזה לא חוקי ! קיבלתי מהם מכתב סגול שאומר שזה בטיפול ! ) לאחר ששילמתי התברר לי שהנקודות על אבא שלי בעל הרכב ולא עליי . איך אני מסדר את העינין הזה שהנקודות יעברו להיות על שמי כי אני הוא זה שנהגתי והאם זה יתכן לאחר תשלום הדו"ח ?
ליאון שלום, דוחות אוטומטיים נרשמים תמיד ע"ש בעל הרכב. תשלום הדוח מהווה הודאה באשמה המפורטת בו, הרשעה והטלת עונש. תשלום הדוח משית את העונש על האדם אשר על שמו הדוח רשום. בכדי להסב את ההרשעה והניקוד על שמך, היה על אביך לפנות למפנ"א (ת.ד 120 פ"ת מיקוד 49100) תוך 90 יום מקבלת הדוח המקורי בבקשה להסב את הדוח על שמך, בנימוק שאתה הוא שנהגת ברכב בעת ביצוע העבירה. תשלום הדוח החדש על שמך היה מביא להשתת הקנס הכספי וכן הניקוד עליך. מהיכרותי עם מפנ"א, הם אינם מנסים 'למרוח' איש. פשוט יש לפעול בהתאם לנהלים ובתוך מסגרות הזמן - ע"פ חוק. כעת, מששולם הדוח, הרי שאביך הודה באשמה ולא ניתן לחזור מכך בקלות. הדרך היחידה היא לפנות לבית המשפט בבקשה להארכת המועד להישפט, ובמסגרת ההליך המשפטי לפעול להסבת הדוח. מדובר בהליך מורכב המחייב ידע משפטי, וספק רב אם תצליח לבצע אותו בכוחות עצמך. למעט במקרים קיצוניים, כגון אם אביך עומד להיפסל מלנהוג בעקבות אותן 8 נקודות- הייתי ממליץ לוותר על התהליך. אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי ואנסה לסייע לך. בהצלחה