לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

בקשה להמתקת עונש

שלום רב, יש לי שאלה, לפניי כשנתיים ברוב טיפשותי טסתי בכביש בו המהירות מוגבלת ל90 טסתי 180 קמ״ש (175 לאחר הפחתה), לאחר שנתפסתי נשלל רישיוני ל30 יום. לאחר כשנה וחצי נשפטתי וקיבלתי 11 חודשי שלילה + קנס ע״ס 1600 ש״ח + 3 שנים תנאי (בעסקת טיעון עם עו״ד). כיום עברה פחות או יותר כחצי שנה מתחילת השלילה, העבודה שלי רותחת מזעם בגלל השלילה (אני עובד בתור טכנאי בין לקוחות בכל הארץ) וכעת גם רוצים לפטר אותי עקב זה (עלויות נסיעה גבוהות מעבר לתקרה וכמובן שאת חלקם אני סוחב על עצמי בכדאי להקל את ה״מכה״). השאלה האם ניתן עקב זה לבקש בקשה לקיצור העונש? אני ללא ספק למדתי את הלקח, ומוכן אפילו להמיר את המשך השלילה בעונשים אחרים, כגון להגדיל את התנאי, לשלם קנס נוסף יותר גדול, אפילו עבודות קהילתיות. האם קיים דבר כזה? האם כדאי לי בכלל להיכנס לזה? אודה לתשובתכם, יוסי

עו"ד תעבורה דודי דויטש

יוסי שלום, משחלפה התקופה העומדת לרשותך ע"פ חוק לצורך הגשת ערעור (45 יום ממועד גזר הדין), הרי שגזר הדין חלוט (סופי) ואין כל דרך לשנותו. בנוסף, לדבריך הושג גזר הדין במסגרת הסדר טיעון, ולפיכך, הרי שעל פי רוב לא ניתן לערער על עונש שהסכמת לו מראש. עקרונית, ניתן לבטל גזר דין באמצעות הגשת בקשה מתאימה לבית המשפט, אולם זאת רק במקרים חריגים ומנימוקים ראויים. לצערי, הטיעונים שהעלית לעניין סכנת הפיטורין אינם מהווים שיקול לצורך ביטול גזר הדין. בנוסף, ניתן לשנות ענישה שהושתה במסגרת גזר דין חלוט באמצעות בקשת חנינה המוגשת לנשיא המדינה, אולם לדעתי אין זה המקרה המתאים, ואיני ממליץ להיכנס לתהליך. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה