הלנה

הסבת דו"ח תנועה על שם אחר

שלום רב. שלחתי תצהיר לאגף משטרת תנועה בבקשה להסבת דו"ח עבירת תנועכה על שמי, כי אני נהגתי ברכב,ורכב רשום על שמו של בעלי. מדובר על 8 נקודות ואצלו יש כבר צבירה. קיבלתי מהם תשובה והם מבקשים תצהיר חתום ע"י עורך דין. למה? זה לא מספיק שאני מצהירה שאני זו שעשיתי את העבירה? תודה מראש על התשובה

item.Author מנהל הפורום דודי דויטש, משרד עורכי דין

הלנה שלום רב, בבקשה להסבת הדו"ח יש אכן יש לצרף תצהיר חתום על ידי עורך דין. הרציונל הוא שעורך דין מאמת את זהות המצהיר, מסביר לו את העונשים הקבועים בחוק לעניין הצהרת שווא. אימות החתימה ע"י עו"ד, יש בו כדי למנוע מצב בו נשלח תצהיר שקרי מטעם אדם אחר אשר לא נהג בפועל. הווה אומר, למפנ"א אין כל אינדיקציה שאת זו אשר שלחת את התצהיר, הרי שכל אדם אחר היה יכול לשלוח את הבקשה על שמך. בהצלחה

הלנה

תודה רבה על ההסבר!

עו"ד שי גלעד

תצהיר צריך להיות ערוך וחתום בפני עורך דין כשהמצהיר מצהיר כי הוזהר כי ידועות לו חובותיו על פי חוק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה