לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
י

תאונה עם רכב שביצע פרסה

שלום, אשמח לקבל חוות דעת ראשונית למקרה הבא: נסעתי בנתיב ימני בכביש בעל 2 פסי הפרדה רצופים (משמאל לנתיב), בשלב מסויים הנתיב מתרחב שמאלה ומימין לפסי ההפרדה נוסף פס מקווקו בקטע מסויים של הנתיב. מלפני ראיתי רכב שמאותת שמאלה בנתיב ועמד במקום - סמוך לפס המקווקו, הייתי קרוב אל הרכב והנחתי שהנהגת נותנת לי זכות קדימה להמשיך ישר. יצאתי לעקיפה ותוך כדי כך הנהגת ביצעה פרסה שמאלה, כאשר הבחנתי בכך בלמתי מייד וסובבתי את הרכב שמאלה כדי לא להתנגד בה. לצערי הנהגת לא הסתכלה במראה ופגעה בצד הימני הקדמי של הרכב שלי עם הדלת השמאלית שלה (דלת הנהג). כשהלחפנו פרטים היא טענה בתוקף שאני אשם מכיוון שהיא אותתה. כאשר שאלתי אותה האם היא לא ראתה אותי מאחרויה היא ענתה שהיא הייתה עייפה מיום עבודה שלם ולא הסתכלה במראה. יחד עם זה יש לציין כי הייתי יכול לעצור בזמן כדי שהיא לא תתנגש בי אם לא הייתי מניח שהיא נותנת לי זכות קדימה ( שהרי נסעתי ישר). לא נגרם נזר רציני לרכבים ולא אכפת לי לוותר על הנעיין ולהמשיך הלאה אך הנהגת מתעקשה שאשלם על הנזק שנגרם לרכבה או ללכת לבית משפט. אשמח לקבל חוות דעת על המקרה הנ"ל. מי באמת אשם במקרה כמו שמתואר לעיל? האם כשיוצאים לעקיפה על פס רציף - זה אומר בהכרח שהאשם בתאונה כזו הוא הנהג שיצא לעקיפה? או שבכל מקרה מי שמבצע פרסה אמור לתת זכות קדימה למי שנוסע ישר בנתיב ורק לאחר מכן לבצע פרסה? האם בכלל משתלם ללכת למשפט על מקרה כזה? תודה רבה על תשובתך

עו"ד תעבורה דודי דויטש

שלום, אמליץ לך להפנות את השאלה לפורום נזיקין. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה