נזק לרכב מבעל רכב ללא ביטוח וללא רישיון ?
לעו"ד שלום רב תחילה אני מבקש לומר תודה על קיום הפורום. - כשאני בבית בהכנות לקראת יציאה לעבודה שמעתי רעש חזק של חריקת בלמים והתנגשות יצאתי מהר החוצה והמשכתי בריצה לרכב שלי מדובר בבחור צעיר בן 17 ללא רישיון וביטוח שלקח לקבלן המעסיק אותו את הרכב לסיבוב ללא אישור (?) הזמנתי משטרה הפרטים של הנער, הקבלן - והרכב שלי שניזוק קשה מעוצמת ההתנגשות נרשמו ותועדו - ואני אף צילמתי כמה תמונות למזכרת. הגרר שהוזמן לקח את הרכב שניזוק קשה למוסך למשך שלושה שבועות לפחות. *לעו"ד, בשל הנסיבות מה צפוי להתרחש כנגד הצעיר הקבלן = והדין כלפיהם ? * מי אשם בהשתלשלות המקרה הקבלן המעסיק שבאחריותו רכב ללא אישורי ביטוח ? * הקבלן המעסיק את הנער בן 17 שברגע שרכבו נלקח/נגנב לא התקשר לדווח למשטרה ותרם את חלקו וידו באשמה או ליתר דיוק יש כלפיו אשם תורם ? * מי ישלם את עלות הנזק שנגרם לרכב ויסלק החוב לגרר כולל פיצוי על הפסד זמן וימי עבודה ? מבקש את הכוונתך בתודה מראש בכבוד רב דביר
דביר שלום רב, בפן התעבורתי, ישנה אשמה הן לבחור הצעיר והן לקבלן. הבחור הצעיר יואשם ככל הנראה בנהיגה ללא רשיון נהיגה (בלתי מורשה לנהיגה), אחת מן העבירות החמורות בפקודת התעבורה. באשר לקבלן, הוא צפוי לקבל כתב אישום בגין התרת נהיגה לבלתי מורשה, אלא אם ידווח שהרכב נלקח שלא בהסכמתו, לצורך כך יהא עליו להגיש תלונה במשטרה. באשר לתשלום הנזק שנגרם לרכבך, מדובר בסוגיה נזיקית ועליך להיוועץ בפורום המתאים . בהצלחה