מהירות מופרת
נהגתי במהירות 126 קמ"ש בכביש של 80 קמ"ש. "נתפסתי" ע"י מצלמה אלקטרונית. ביקשתי תמונות מהסרט, ואכן לאחר זמן מה קיבלתי את התמונות שאכן מוכיחות כי הרכב המדובר הוא רכבי. כמו כן קיבלתי "הזמנה לדין". 3 דברים שמעניינים אותי בנידון: א. האם יש טעם לבקש מהמשטרה הוכחות כי המצלמה אכן תקינה? ובכללי מה עוד ניתן לעשות בנידון. ב. אני נהג צעיר (עוד כחודשיים- 4 שנים), אך זוהי העבירה הראשונה שלי בכביש. האם יש על כך השפעה משני הכיוונים- זה שאני צעיר וכן זה שזאת עבירה ראשונה? האם יש טעם לערער על העונש שעתיד להגיע או לבקש להמיר אותו לאזהרה? ובכללי מה צפוי להיות העונש? ג. אני משרת כיום שירות קרבי, האם תהיה לזה השפעה כלשהי במשפט שעתיד לקרות? תודה מראש, גל.
גל ערב טוב, 1. על אף שלא ציינת, אני מסיק שמדובר במצלמות החדשות א3, ומשכך אין טעם לבקש תע"צ תקינות. 2. העובדה שעברך נקי ושאתה בשירות קרבי בצה"ל עשוי להקל על עונשך. 3. עם זאת, בשאלתך אינך מציין האם מדובר בכביש עירוני או בינעירוני. אם מדובר בכביש עירוני אזי מדובר בחריגה של 16 קמ"ש מעל ברירת הקנס, מהירות גבוהה לכל הדעות, ועל אף עברך הנקי והשירות בצה"ל, התביעה תעתור לפסילה בפועל. אמליץ לך להיוועץ בעורך דין מתחום התעבורה. צור עמי קשר ואכוון אותך ללא עלות בהצלחה
שאלות נפוצות:
אלי כהן
אלה ספיר