לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גולן

זימון תמוה למרב"ד

שלום, קיבלתי זימון תמוה היום לבדיקה פסיכיאטרית במכון המהולל לבטיחות בדרכים, לא נפסלתי לנהיגה, לא עברתי שום עבירת מהירות. החשד העיקרי שלי הוא הרופאה שלי - אני מאובחן בהפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות, כתוצאה מזה אני נוטל את התרופות הייעודיות להפרעה זו. חודש שעבר הייתה לי תקרית לא נעימה עם הרופאה שלי, בכל פעם שאני בא לבקש ממנה מרשמים היא עושה לי את המוות, אני מרגיש שאני מגיע לכס המשפט וצריך להתחנן אליה לקבל את התרופה שמגיעה לי ושמאפשרת לי לתפקד בצורה מיטבית. פעם אחרונה פשוט כלו כל הקיצים וכנראה שהתפרצתי עליה בצורה מוגזמת, אבל באמת שפשוט לא יכולתי יותר. אני בטוח שכנקמה היא החליטה כנראה לדווח עלי ועכשיו אני ממש עובד עצות, אני לא אמיד ולא באתי ממשפחה אמידה ולחשוב שבעקבות קטנוניות של רופאה אנטיפטית וחסרת רגשות אני הולך לשלם כ"כ הרבה כסף מיותר ולהיות בפחד שרישיוני ישלל זה פשוט מטריף אותי. אני בן אדם נורמטיבי, עובד למחייתי, בעל משפחה שבסך הכול נולד עם הפרעת קשב וריכוז וכמו כל אדם עם הפרעה כזאת בישראל שמודע לה ואבחן את עצמו וחשוב לו לחיות חיים איכותיים אני לוקח ריטלין. הטעות היחידה שכנראה עשיתי זה שלא עברתי לרופא אחר והמשכתי להתעקש על הרופאה הזאת. אני ממש בברוך, מה לדעתך יכול לקרות במכון הזה? האם נטילת ריטלין יכולה להשפיע על הרישיון שלי? אני ממש בלחץ מכל הסיפור הזה. אי באמת לא יודע למי לפנות ואיפה אשיג את הכסף לקחת עו"ד לעניין הזה.

עורך דין תעבורה דודי דויטש

גולן שלום, ישנה רשימה של מחלות ומצבים רפואיים המחייבים רופא לדווח ל'מכון הרפואי לבטיחות בדרכים' כאשר הן מאובחנות אצל מתרפא. בנוסף, רופא רשאי ואף חייב לדווח על כל מצב אשר לדעתו עלול להוות סיכון בעת נהיגה, גם אם הוא אינו נכלל ברשימה כאמור. נטילת ריטלין בלבד אינה מהווה עילה מספקת לפסילת רשיון, אולם איני בקי במצבך הפרטי, ולפיכך איני יכול להתייחס אליו. במכון הרפואי תידרש לעבור סדרת מבדקים לצורך גיבוש עמדה לעניין יכולתך לנהוג בבטחה. לעיתים, גם התפרצויות זעם עלולות להוות טריגר לפסילת רשיון, ויתכן שזה המקרה גם אצלך, אולם אין לדעת עד להחלטת המכון. משרד הרישוי אינו גוף רפואי, ולפיכך, מרגע שקיבל דווח מרופא על נהג העלול לסכן את הסביבה ואת עצמו, הרי שהם מחויבים לבדוק. להנחיות נוספות, אתה מוזמן לפנות אלי טלפונית. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה