דוח על חציית צומת באור אדום ובקשה להישפט
שלום לעו"ד דויטש הנכבד אני בעלת וותק של 18 שנים כנהגת, עם סה"כ 3 עבירות תנועה כאשר האחרונה הייתה בשנת 2008. אמש חציתי צומת כאשר הרמזור היה כתום (התחלתי כניסה לצומת באור ירוק אך כיוון שהרכב שלפניי התעכב מעט יצא שכאשר חציתי בפועל את הצומת האור היה כתום), עצרה אותי ניידת וקיבלתי קנס של 1000 שח + 10 נק'. הבוקר שלחתי בקשה להישפט. מספר שאלות לי אליך: 1. האם בעת המשפט ישנה התחשבות בכך שלא עברתי עבירת תנועה (פרט לדוחות חניה) ב5 השנים האחרונות? 2. מה התהליך? האם עליי לבוא עם עו"ד? 3. בהנחה ואואשם (שכן מדובר במילה שלי מול מילת השוטר שעצר אותי) - האם הקנס נשאר אותו הסכום? האם השופט יכול לשלול את רישיוני? 4. באילו מקרים מתבצעת שלילת רשיון? תודה רבה!
שלום רב, טרם אענה על שאלתך, אציין כי לאור הנתונים שציינת , יש בידך להגיש בקשה להמרת הדו"ח באזהרה בתוך 30 ימים מיום קבלתו. (וותק נהיגתך מעל ל-10 שנים וב-5 שנים האחרונות לא נרשמה לחובתך אף עבירה). באשר לשאלתך, אמליץ לשוחח עם התובע ביום הדיון ולנסות לשכנעו בצדקתך. יהא עלייך להצביע על כשלים וליקויים בדו"ח אשר יתמכו בגרסתך. לאחר הצגתם בקשי כי סעיף האישום ישונה לעבירה ללא ניקוד ובהתאם גם קנס מופחת. מדובר בעביה מסוג ברירת משפט (עבירת קנס), לכן ולאור עברך, לא סביר שרשיונך ישלל, עם זאת בהנחה שתחליטי לנהל משפט עד תום (דהיינו יקבע התיק להוכחות והשוטר יגיע לדיון), את עלולה לקבל עונש חמור יותר מאשר קנס בסך 1000 ש"ח. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת. בהצלחה
חסרים מס' פרטים: צמת עירונית או בינעירונית? יש ירוק מהבהב או אין? מהי המהירות המרבית המותרת בכביש זה? מה היה מיקומו של השוטר?