מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
ביטול עסקת קניית רכב
שלום, השבוע רכשתי רכב לאחר שעבר בדיקה במכון רישוי , הסכמנו על הליקויים שנרשמו בדוח הבדיקה - ליקויים ברמה נמוכה. לאחר מספר ימים בצענו העברת בעלות.- מסרתי לו שני שיקים והוא מסר לי שיק בגלל שעדיין רשום שעבוד על הרכב והוא התחייב שהרישום על השיעבוד יסולק תוך חודש. למחורת התקשרתי לסוכן הביטוח על מנת לבטח את הרכב ,והא היה נסער , הרכב היה אובדן להלכה קרי- 55.2 אחוז . מיד התקשרתי לבנק לבטל את השיקים ולמוכר הרכב להודיע לו שהעסקה מבוטלת - שיעביר את הבעלות על שמו ויחזיר לי את השיקים. הודעתי לו שיש כאן הפרה של החוזה בכך שלא הובא לידיעתי שהרכב היה אובדן להלכה. כמו כן מבדיקה נוספת שערכתי השגתי את דוח השמאי ואת הדוח של חברת הביטוח ואני מוצא שהרכב נמכר למגרש שתקנו את הרכב ומכרו אותו . כמו כן ברשיון הרכב היה רשום בעלים קודמים 01 ובפירסום ביד 2 היה רשום בעלות קודמת - פרטית. הרכב נמכר על ידי תברת הביטוח למגרש , הם החליפו לו את כל החלקים כפי שרשום בדוח השמאי ,ומכרו את הרכב . מיום שלישי בבוקר כשנודע לי על ההונאה התקשזרתי לבעל הרכב ןלאביו ועדיין הם מתעקשים לא להעביר את הרכב על שמם ולהחזיר לי את השיקים. מחר אני אמור להעביר לו מכתב רשום במסירה אישית על ידי שליח ובו טענותיי על הפרת החוזה וכן את הדוחות מחברת הביטוח והשמאי. מה אני אמור לעשות .?