מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
דו"ח משטרה על נסיעה על מדרכה
שלום רב, שאלה שלי על התנהגות השוטר בעת מתן דו"ח תנועה ותיקון הדו"ח, לאחר שנכתב ונחתם. בחודש מרץ 2014, בזמן מבצע של משטרת תנועה כנגד רוכבי דו גלגלים ,קיבלתי דו"ח על נסיעה על מדרכה. בעת קבלת הדו"ח גיליתי כי השוטר, במילים פשוטות, "עובד עליי " והוא רושם בדברי נהג דברים שלא אמרתי כמו : אתה צודק, אני מצטער, אני ממהר" ... ברגע זה הפעלתי מצלמה זעירה וטענתי מול השוטר כי לא יצאו דברים מפי. כל זה הוקלט והוסרט והשוטר לא התנגד. אפילו מחקתי מילה " אתה צודק" מהדו"ח והוא לא אמר מילה. בהמשך ביקשתי מהשוטר לרשום דברי נהג נכונים, אבל תוך כדי השוטר רשם את מה שאני מכתיב לו, הוא רשם בפינה בכתב לא ברור : אני מוותר על הנסיבות" לא אמרתי את הדברים כאלה וזה מוקלט. חתמתי על הדו"ח וכעבור מספר ימים הגשתי בקשה להישפט. בדו"ח שקיבלתי השוטר לא רשם נסיבות ולא שם העד שהיה איתו בניידת. בדיון בבית המשפט הופתעתי לגלות כי לאחר שחתמתי על הדו"ח, כנראה לקראת הדיון, השוטר מילא את סעיף הנסיבות וזה שהיה עם שותף בניידת והגיש את הדו"ח לבית המשפט. טענתי בפני השופטת שדו"ח כזה הוא מזוייף למעשה, אבל היא הייתה לצידו וזה בכלל לא נרשם בפרוטוקול. שאלה שלי האם רשאי היה השוטר להוסיף דבר מה בדו"ח לאחר שחתמתי עליו וקיבלתי את המקור לידיי? השוטר טען לאיזה נוהל משטרתי שכביכול אני יכול לוותר על כתיבת הנסיבות, משהו שאני לא הבנתי. אבל לתקן את הדו"ח לאחר החתימה ?!!!