לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
צביקה

דו"ח של שוטרת/מתנדבת על אי מתן זכות במעבר חציה

דודי שלום, לפני כחודש עצרה אותי שוטרת בטענה שלא נתתי זכות קדימה להולכת רגל במעבר חציה. עצרה אותי ורשמה לי דו"ח. אני מכחיש מכל וכל וגם המידע שרשמה אינו מדויק, ולדעתי נוגד כל הגיון שכפי שרשום שאכן היתה עברה. לטענתה לא נתתי לעוברת אורח לחצות במעבר חציה ואני במפורש יודע שעצרתי ונתתי מעבר לאמא וילדה (השוטרת טוענת שלא היתה ילדה) כמו כן בדוח מצד אחד היא רושמת שעצרתי ובפועל מתעקשת שלא עצרתי ולכן רשמה דו"ח. להבנתי הדו"ח כתוב באופן מאד לא ברור ומה שברור אינו נכון. היות ואני בטוח בצידקתי, הסכמתי להשפט. האם מנסיונך השופט קורא את פרטי הדו"ח? האם מניסיונך השופט שומע גם את הטיעונים של הנאשם? אגב, הקוריאוז הוא שההולכות רגל המשיכו בדרכן ובכלל לא מודעות לכך ששוטרת מאשימה אותי באי מתן זכות קדימה עבורן. אודה לתשובך, אשמח לשמוע מניסיונך שנה טובה וגמר חטימה טובה בתודה צביקה

עו"ד תעבורה דודי דויטש

צביקה שלום, סדר הדין החל בדיני התעבורה הינו סדר הדין הפלילי ולכן בשלב ההקראה השופט אינו קורא את פרטי הדו"ח. השופט נחשף לחומר הראיות רק במועד דיון ההוכחות, בו מגיע השוטר להעיד על הדו"ח שערך. אולם טרם מועד ההוכחות יש באפשרותך להעלות בפני השופט את גרסתך, אולם הוא אינו יכול לזכותך מן העבירה ללא קיום דיון הוכחות ושמיעת השוטר. על אף האמור, יש בידך להגיש בקשה להישפט ולשוחח עם נציג התביעות טרם הדיון ולנסות להגיע להסכמות. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה